DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

31.08.2010

Londra Moda haftasına yakışır bir isim Zeynep Tosun…

IFW’te Zeynep Tosun’un ışığını görmemek mümkün değil...  

Yapı bozucu kesikler, vintage görünümlü elbiseler koleksiyonun en beğendiğim detayları oldular...
Etnik kültürümüzü yansıtan bir havası olduğunu düşündüğüm koleksiyonu rahatlıkla dünya platformundaki tasarımcılarla yarışacak nitelikte…
 
Mükemmel bir dialog, mücadele ve eşsiz moda zekası ile ikinci testi de başarıyla geçti. Neden mi? Çünkü IFW’te ancak 2 karma defile sonrası tasarımcılar kendi defilelerini yapabiliyorlar ve nihayet gelecek moda haftasında mono defilesini görebileceğiz.
Zeynep Tosun'un her an Hakan Yıldırım’ın arkasından Londra Moda Haftasına gidebileceğini de düşünüyorum...



6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. defile ve tasarımlar hoş görünüyor gerçekten..

    YanıtlaSil
  3. bora aksu, günseli ve zeynep tosun'u çok çok beğendim bu sene.

    YanıtlaSil
  4. Sizin de belirttiginiz gibi Zeynep Tosun'un tasarimlari uluslararasi bir platformda gosterilebilecek duzeyde. Moda tabi ki çok ciddi bir meslek ama eglenmeyi de bilmek gerekli. Lakin kimse kusura bakmasin, kesim ve montaj hatalarina ragmen, Istanbul "moda" haftasinda, benim gordugum geçerli tek koleksiyon budur. Moda endustrisinde, guncel olup ozgun olmakla, guzel ve samimi olmakla olçuluyorsa bir isin basaris,i ben Zeynep Tosun'dan baska basarili bir tasarimci goremedim. Herkesin yolu açik olsun, herkes hobisini yapsin. Umarim Zeynep Tosun ulkesinden gereken destegi gorur cunku fazlasiyla hakediyor.

    PS: Ayakkabilar için basarisiz denilmesine gelinirse... Bir koleksiyonun en onemsiz (markasina gore degisir tabi) ve en zor bolumudur ayakkabilar. Cogu çok unlu ve basarili tasarimci (Margiela, Mark Fast vs vs..) ilk koleksiyonlarini tek renk ve model ayakkabiyla kombinlemislerdir.

    YanıtlaSil
  5. Nazım Zeynep Tosun'un şimdilik ayakkabı konusuna vakit ayırabildiğini sanmıyorum. Gerçekten ayakkabı yapmak isteseydi eminim çok farklı ve bol yeni fikirli olacağından hiç şüphem yok:)

    Beril'cim gerçekten de Zeynep çok iyi iş çıkarmış:)

    Seda Bora bambaşka yetenekte çok sevdiğimiz bir tasarımcı ama onun asıl başarısını 3 hafta sonra Londra Moda Haftasında görürüz sanırım. Gelecek sezonlarda umarım çok daha fazla isim olur. Biz de başarılarıyla gurur duyarız:)

    Adsız haklısın ancak yine de baştan kestirip atmak değil belki biraz daha zaman tanımak gerekiyor. Bana göre en büyük problem tasarımcıyı baskılayan toplumun tutucu düşünce yapısı olabilir. Tabii bir de yeniyi içine almayan zihniyet sektörü tekelciliğe itiyor.

    YanıtlaSil
  6. kesinlike hem far k yaratti, hem de farkedilir oldu, tebrik ediyorum cook cok!

    YanıtlaSil