DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

4.02.2013

Moda tasarım okumak isteyen, bu konulara hevesi olanlara ufaktan bir hatırlatma!..


Gelecek sezon eğilimlerini belirleyen dünya devi şirketler ve onların reklam politikaları…
Elbette bize de bu dümenin suyundan gitmek düşüyor. Ancak cesareti ve yeterli parası olanlar küçük ihtimalle belki kendi küçük kitlesini de oluşturabilir.

Moda dendiği zaman akla öyle özgür düşünce ve fikirler, sanat olayları vs ile direct bağlantı gelmesin.  Olsa olsa dolaylı yoldan ufaktan olabiliyor böyle şeyler. Kafanız karışmasın evet yola çıkarken sanat olaylarından faydalanılıyor ancak sezon eğilimlerini moodboardlarını aldıktan sonra içinden size uyanı sebeplendiriyorsunuz. Neticede herkes hikayesi olan işler almak istiyor. Bu da satış pazarlamanın bir parçası aslında...
Neticede dünyada nasıl otomotiv sanayi ticarette ve ekonomide önemli bir değer ise tekstil sektörüde o derece önemli aslında. Sanat yönünden değil ticari yönden!..

Neticede o sezon satamadığınız koleksiyon tıpkı manavdaki sebze gibi çürüyüp değerini kaybediyor. Ressamın tabloları, heykeltraşın heykelleri, yazarın yeni kitabı vs gibi değil.
Sezonunda sattın sattın satamadın geçmiş sezon koleksiyonu çöp oluyor!

İşte bu yüzden satış, pazarlama tanıtım, ticaret kafası işin %70’ini oluşturuyor. Neredeyse iyi bir tasarımdan çok daha önemli anlayacağınız…
Arada sizlerle bu konuları paylaşıyor olacağım. Biliyorum moda tasarım öğrencileri ve bu sektörde ilerlemek isteyenler mümkün olabildiğince bilgi toplamaya çalışıyor. Bana gelen soruları DB Junk'ta cevaplamak başkalarınada faydalı olabileceği gibi belki bu konuda fikri ve yorumu olanlarında katkısı olabileceği düşüncesindeyim.

5 yorum:

  1. Çok haklısınız Deniz hanım. Tabi başarılı tanıtım yolunu seçebilmek de ayrı bir basiret istiyor.

    Bu arada.. Görüşlerinizi, tavsiyelerinizi okumak eminim moda tasarımla ilgilenen herkeze yardımcı olacaktır.

    Fatima Salim
    http://bytima.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru söylemişsiniz ağzınıza sağlık ben de moda okuyorum bu sene mezun oluyorum ve bu yazılarınızı merakla takip edeceğime eminim, ağzınıza sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Stilistilk üzerine eğitim alıyorum ve ilerlemek istiyorum. Bu yazınız işin gerçekçilik yönünü öyle güzel vurgulamış ki, hayaller ortada kalıyor...

    YanıtlaSil
  4. yazı karakteriniz ve yazıyı ortalamanız okuma açısından zorlayıcı oluyor!!

    YanıtlaSil
  5. "Sanat olaylari" nedir?
    Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil