DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

31.01.2012

IFW 2012 programı ve moda hakkında kısaca...

Zaman hızlı geçiyor ama moda dünyasında sanki daha bir hızla geçiyor. Gelecek hafta IFW'de Kış 2012 koleksiyonlarını görmeye başlayacağız. Ne yazık ki takvim yine düzenlenemedi ve NY Moda haftası ile çakışıyor. Umalım verimli, bol yeni fikirli ve siparişli, başarılı bir organizasyon olur. Aşağıda IFW 2012'nin programı yer alıyor. Bu arada sürekli konuşulan, konuşuldukça tüketilen moda kavramı ile ilgili ilk aklıma gelenler.
Moda fonksiyonel olabilirken sanatla ilgili olup yeni fikir verebilmeli. Giysilerin fonksiyonel olması sanatı da ilgilendirmeyeceği anlamına gelmez. Moda sadece yaratıcılığın ifade edilebileceği yollardan da biridir. 
Bu bir giysi de olabilir, bir resim veya bir film de.
 Tabi bu demek değildir ki her moda anlayışı sanatla ilgili olmalı.
Kısa ömürlü olmasıyla aslında sanat gibi de görünmeyebilir moda.
Ne kadar mükemmel tasarlanmış bir koleksiyon hazırlamış olunsada gelecek sezonda aynı başarıyı yakalayamamak da mümkündür. Bu da son derece sinir bozucu bir durum.
Yaşamı zenginleştirici uygulamalı bir sanat olduğu görüşünde de olanlar var ancak neticede kültürü zenginleştirmediği de bir gerçek...

2 yorum:

  1. tuana kaçmaz diyorum ben...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. studio kaprol icin merakim buyuk.. Bu arada 8 ve 9 Subat'ta Milano'da 13 Yaz kumas fuari Milano Unica da var ve tum markalarin tasarimcilari orada olacak.. Nasil bu sekilde bir takvim belirlenmis sastim..

    YanıtlaSil