DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

25.01.2012

Kendi sezon eğilimlerini oluşturabilen bir Hakaan...

Hakan Yıldırım'ın markası Hakaan için hazırladığı Yaz 2012 Koleksiyonunu ilk gördüğümüzde, Andam'ı kazandığı ilk Londra defilesindeki heyecana yakın bir heyecan yaşadık. Genel sezon eğilimlerinin dışında kendi yalın ve keskin çizgisiyle kendi sezon eğilimlerini yaratan bir koleksiyon olmuş.
Koleksiyon futuristik gibi görünsede aslında zekice kullanılmış detaylarla, kumaş seçimleriyle, transparanların hakimiyetiyle kendisini daha iyi bir yere taşıyabilmiş. 
Hakan Yıldırım doğuştan moda tasarım konularına kabiliyeti olmasına rağmen yıllarca hakettiği noktaya gelememişken Londra'da ilk yaptığı Runway ile muhteşem bir çıkış yaptı. Hakan Yıldırım dışında dünyaca ünlü moda tasarımcılarımız olsada Hakan eğitimi, gelişimi, sektörel başarısı vs. tüm aşamaları ile yüzde yüz Türkiye'den çıkmış dünyaca ünlü tek Türk moda tasarımcımız. Onun başarısı diğer yurt dışında okuyamayan yetenekli moda tasarımcılarına örnek olabilecek ve motive edebilecek bir başarı.
Kadın giyim alanında dünyaca ünlü adını sayabileceğimiz efsane moda tasarımcımız Rıfat Özbek ve sonraki jenerasyonlardan Hüseyin Çağlayan, Bora Aksu, Erdem Moralıoğlu Central Saint Martins'den...
Önceki koleksiyonlarında gelen pencereler devam ederken Hakaan dokuşunu hissedebilmek mümkün.

Sezon eğilimlerinden embroderiye Hakan yorumu, sağda...

Şov kısmının ağır bastığı koleksiyonun en beğendiğim parçaların biri olan bu elbiseyi; geometrik desenli opak çorap ile; tercihen ten ve siyah renkte kabile etkisinde desenlerle bir çorap ve yine aynı etkide bir body ile giyebilirdim:)
Moda inanılmaz çabuk tüketilen bir sektör. Yaz bile gelmemişken Kış 2012 koleksiyonları çıkmak üzere. Şubat ayında ve Mart başında kış koleksiyonlarını görmeye başlayacağız.
Hakaan Kış 2012 koleksiyonunu merakla bekliyoruz.
Hakan Yıldırım

2 yorum:

  1. Super lovely blog!

    xoxo,

    colormenana.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,

    ben Pinar.
    Belcika'da Moda ve satis uzmanligi bolumunde okuyorum.
    Sene sonu juri karsisinda bir moda tasarimcisi tanitmam gerekiyor ve ben Hakan Yildirim'i sectim.
    Ama ilk koleksyonlari hakkinda fazla bilgi bulamadim, bana yardimci olabilirmisiniz ?
    Tesekkurler, Site'nizde basarilar :)

    YanıtlaSil