DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

11.10.2011

İçeriden dışarıya bir performans...

 Oben Budak'ın DJ performansını, Alexander Kokosekeriya'nın kreatif direktörlüğünü ve stil danışmanlığını yaptığı, Mehmet Turgut'un fotoğrafladığı ve Vildan Mumcu'nun kostümlerini yaptığı IFW Yaz 2012'nin en farklı sunumu Deniz Kaprol'ün aksesuar tasarımının performansıydı. 
Defile bir film ile başladı. Çekim kalitesini ve konusunu sevdiğimiz kadar filmde objektifin titrediği bölümü de etkileyici bulduk.
Ekip ruhunun hissedilir derecede olduğunu gözlemlediğimiz defilenin tasarımları kadar konseptinin de Franz Kafka'dan etkilenmesini sevdik. 
 İçeridekileri dışarıya aktarmak, içerinin gizemlerini dışarıya çıkarmak fikri somut bir şekilde ele alınmıştı.
Işıklandırma çok başarılıydı. Işığın mavi olması detaylar dahil hemen herşeyi kusursuz gösterebiliyorken beyaz giysi ile aksesuar uyumu adeta tek bir vücut kavramını vurguluyordu.
Podyumun geniş görselliğinde kolaylıkla kaybolabilecek aksesuarlar bu performans sayesinde çarpıcı bir hale gelebilmiş.
Şov için oldukça büyük tasarlanmış takı tasarımlarının daha sonra küçük versiyonları ile satışa sunulabilmesi alternatif takı tasarımı konseptine heyecan katıyor. Malum biz de 1.5 yıl önce koskocaman pleksi takı tasarımları ile IFW'de yer almıştık. Ardından Beymen Blender'larda sevenleriyle buluşturmak oldukça keyifli olmuştu. Deniz Kaprol'ün kolyelerinden ben de edinmek isterim doğrusu.
Androjen görüntüsü, inceliği, keskin yüz ve kemik yapısı ile defilenin en başarılı modeli önceki posttan da hatırlayabileceğiniz soldaki modeldi. - ismini bilmiyoruz:)-
Görüntü bütünlüğü başarılı...
IFW'in son gününün ilk defilesi için sabah 11'de backstagedeydik. 
Defile öncesi Deniz Kaprol ve Alexander ile... 

Bu ekipten daha çoooook iş çıkar...
Defilenin müziklerini yapan Oben'in Rusko'yu kullanmasını sevdik...
Backstage'i sizler için görüntüledik...






Ekip günün ilk saatlerinden beri çalışıyor...

Tasarımcılar arasında harika bir dayanışma var. Simay Bülbül defile öncesi Deniz'e destek ve moral veriyor... 
Son hazırlıklar...
fotoğraflar Deniz Berdan

2 yorum:

  1. internet üzerinden taip etmiş olsamda bayıldım her birine...

    YanıtlaSil
  2. valla ben bunları bu haleriylede kullanırdım :) klasik bir tema ama farklı bir yorum olmuş. kaburga kemikleriyle omurgaya bittim. uzun ince bir süliete gecenin bütün bakışlarını toplayabilirdi ;)

    YanıtlaSil