DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

13.12.2010

BilgeKöprülüSadiGüranNiyaziErdoğanKübraKoncaSelimBaklacı........

Elele Dergisi'nin Aralık sayısı için yaptığımız çalışmadan...

 Bilge’nin cicci coco marka ayakkabılarının  en çok herhangi bir eğilime veya mevsime bağlı olmaksızın tasarlanmış olmasını seviyorum...
 İlk defa Bant Dergisi ile tanıdığım Sadi Güran’ın benzersiz stiline bayılıyorum. Türkiye’nin en başarılı illüstratörlerinden Sadi, alternatif sanat anlayışı geliştikçe şüphesiz Türkiye’nin en büyük isimlerden biri olacaktır. 
 Niyazi Erdoğan’ı ilk defa bu yıl IFW’de tanıdık, karma defilelerin en başarılı birkaç isminde biri olduğunu düşündüğüm ruhani doğallıktaki retroya gönderme yaptığı koleksiyonunun hiç de zorlanmadan farklı oluşunu sevdim. Geniş omuzlu erkeklerde son derece estetik durabilecek katmanlardan oluşan kombinasyonlarında renk kullanırken göze batmamayı başarıp üstelik pastel tonlara rağmen sert bir çekicilik katmış. Bana göre Niyazi, Ümit Benan’dan sonra erkek modasında Türkiye’yi temsil edebilecek ikinci isimdir.
 Selim’in alternatif malzemelerle hazırladığı titiz işçilik kalitesi hemen belli olan cesur modellerini seviyorum.
Couture işçiliği ile hazırlanmış eşsiz parçalardan oluşan tasarımlarında hep bir yeni fikir görebilmek mümkün.
 Giydiğim kenarlarından tünellerin geçtiği ve istediğiniz forma girebilen sıradışı trençkot yorumunu sevdim.  
  Kübra geçen kış ‘tasarımlarıma bir göz atar mısınız?’ diyen bir tweetle girdi hayatımıza. Deneysel gibi görünmesine rağmen giyilebilir kavramsal tasarımlarını çok sevdik. Eğlenceli çıkış noktaları ile ilk sezonu olmasına rağmen kaliteli işçilik ve benzersiz çizgisi ile adını gelecekte sık duyabileceğimiz genç tasarımcılardan.
Bu 5 çok yetenekli genç tasarımcının fikirlerini merak ediyorsanız Elele Dergisi'nin Aralık sayısını kaçırmayın derim:) Bu arada ben onları anlatırken onlarda beni anlatmış çok tatlılar bayıldım:)
DB Junk'ta genç tasarımcıları tanıtmaya devam edeceğim elbette:)
                                      

9 yorum:

  1. 5 ayrı kare de ayrı güzel olmuş..
    genç tasarımcılarımıza ve hep destek Deniz Berdan'a tebrikler...

    YanıtlaSil
  2. çok beğendim , tebrik ediyorum özellikle genç tasarımcılara desteğinizi hayranım :)

    sevgiler

    www.designsbykuvvetli.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. deniz berdan'la tanışmak bir çizgi film karakteri ile tanışmak gibi demiş Sadi Güren, sizle tanışmadım ama zaten blogunuzdan da bu oldukça belli ve giydiğiniz tshirte bayıldım ayrıca

    niyazi erdoğanlı görseli twitterda paylaştığınızda da zaten oldukça heycanlanmıştım, onun geçen IFWde sergilediği her şeyi beğenmiştim, bir de o erkek kreasyonunu sizin üstünüzde görmek de ayrı bir renk katmış olaya ve sizin üstünüzde çok da iyi durmuş. kıyafetin eğlenceli hali sizin karakterinizle bütünleşmiş sanırım. ve evet kesinlikle ümit benan gibi türkiye'yi temsil edebilicek bir isim.

    ve gençlere yeniliklere karşı açık olduğunuz için bence takdir edilmelisiniz :))

    YanıtlaSil
  4. Bu yaptiginiz muthis, genc tasarimcilarin adini duyuruyorsunuz. Bu sizin ne kadar komplekssiz oldugunuzu gosterir, bravo! -- Beliz

    YanıtlaSil
  5. Bahar beğendiğine sevindim. Seve seve destek, ayrıca gerçekten yaptıklarını çok seviyorum:)

    Cacanito teşekkürler:)

    Kuvvetli destek olmak aslında doğal olarak olması gereken bir durum:)

    James Mayer : Sadi son derece alçak gönüllü müthiş bir insan. Işığına bayılıyorum gerçekten:) Acayip mahcup oldum, utandım, teşekkür ederim:)
    Böyle bir blog yapıyorsak zaten olması gereken bu. Ülkemizde zamanla farkındalığın artacağını ve tüm yetenekli tasarımcıların hakettiği yerleri bulabileceğine inanıyorum:)

    Beliz'cim teşekkür ederim:) Onlarla gurur duyuyoruz:)

    YanıtlaSil
  6. Süper haber bu tebrik ederim kocaman

    YanıtlaSil
  7. Farkındayım senin için hep aynı yorumu yapıyorum ama npım öle yaniii :) HARİKASIN VE SANA BAYILIYORUM :)

    YanıtlaSil
  8. valla ben artık ifw de ve diğer platformlarda aynı kiş,ilerden cok sıkıldım artık hepsi hakaan gibi dunyaya acılsa kurtulsak onlardan.gençlere destek gerek genclere...ortalık tasarımcı doldu bırcok gercek tasarımcı eş dost muhabetinden ve desteksızlıkten ortada degıl destegın artık maneviyattan madiyata gecmesi gerek.deniz berdan gibi dusunebılse keske kultur bakanlıgı dış ticaret bakanlıgı ve markalar...

    YanıtlaSil