DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

30.04.2010

Dolabımdan sizin için birkaç parça Felipe Oliveira Baptista ve 2010 koleksiyonundan...

Portekiz asıllı Felipe Oliveira Baptista benim Martin Margiela'dan sonra  futuristik çizgiye tutkuyla bağlanmama neden olan  tasarımcı... Fotoğraftaki elbise 4 sezon öncesine ait olmasına rağmen hala ne kadar farklı duruyor değil mi? Bu elbisenin aynısını bu sezon çok sevdiğim butiklerden Building'de bizim Türk bir tasarımcının koleksiyonunda görünce yok artık deyip şaşırdım doğrusu. Üstelik Building gibi iyi niyetle Türk moda tasarımcılarını destekleyen butiklerde satış imkanları da varken tasarımcılarımızdan özgün ve yeni fikirler bekliyoruz... 
 2010 yaz ve kış koleksiyonundan görüntüleri ve dolabımdan sizin için birkaç parça Felipe Oliveira Baptista'yı evimize 15 m'lik mesafede orman görünümlü arazide çektik... 
Dolabımdakiler Baptista'nın 2008 koleksiyonundan ancak onun yenilikçi stili samimi, grafik ve saf futuristik çizgisiyle hala güncelliğini koruyor. İç çekimlerden sıkıldık ve artık dışarıda çekelim dedik ama hava yeterince ısınmamış. Zaten hep üşürüm 2 dakikada çekmemize rağmen hemen suratıma yansıdı tabii:)
2002 yılında Hyeres International Festival of Fashion Art ödülü alan Baptista ertesi yıl kendi ismiyle ilk koleksiyonunu hazırladı. Giydiklerimde Afrika'yı, kabileleri ve kelebekleri futuristik çizgisiyle yorumlamıştı. Bu arada dışarıda üşüyünce beyaz fonu boyayıp ormanı devam ettirdik. Beg'in atölyeye gitmesi gerektiği için kalan giysileride çekemedik...

Felipe Oliveria Baptista Kış 2010 koleksiyonunu Fas'da hazırlamış. Koleksiyonunda ülkelerin coğrafi sorunlarını gündeme getirirken daha sakin silüetlerle basit coğrafi şekilleri yeniden yorumladı. Gerçi ben koleksiyonda uçaktan aşağıya baktığımızda gördüğümüz görüntüler benzeri parçalı modellerine çok bayılmadım ve en sevdiğim parçaları kullandım...

Zigzagların farklı yorumunu David Koma'da da görmüştük ama bu demek değil ki biri birinden almış her ikisi de koleksiyonlarını aynı dönemde sergiledi...
Siyahın bejle oluşturduğu kontrastı seviyorum:)
Çok dik yaka ama bu mayoyu isterdim:) 
Bu püsküllü çizmelerin süet diz üstü versiyonunu Louboutin yapmıştı ve ne yazık ki alma talihsizliğini gösterdim:( Hatta Eda ile aynı gün giyerek pişti olmuştuk ama bütün gece her ikimizde almaktan ne kadar pişman olduğumuzu, ne kadar kullanışsız ve bacakları odun gibi kalın gösterdiğini konuşmuştuk:) 
Ancak Baptista'nın ki daha ince ve ip olmasının avantajıyla daha kullanışlı gibi ama yine aynı riske girmem, öbürü leş bir yatırım olarak elimde kaldı doğrusu...

Sanki tozluk gibi de duruyor ama yok yine de almam:)
Bu drapeli elbiseler çok benim stilim değil ama yine de daha normal görüntüsüyle ilgilenenler olabilir:)

6 yorum:

  1. güzel tasarımlar mış size de yakışmış ama bence saçınızı değiştirmeyi denemelisiniz sizi farklı saçlarla görmek istiyorum ben =)

    YanıtlaSil
  2. building'de bu 2.vaka diyecegım ama kibilir kacıncı vaka artık.. onların da elinde değil belki ama cok iyi arastırmaları lazım, özel ve güzel bir iş yaptıklarını düşünüyorum çünkü.. ben de h&m'den 5euroya aldıgım elbiseyi 280 Tlye sadece etiketi degişmiş halde bulmuştum! esinlenmek de değil birebir..umarım hala o askıda değildir..

    YanıtlaSil
  3. Hayal Fabrikası ben de değiştirmek çok istiyorum hatta arada denemeler de yapmıyor değilim olmuyor bir türlü:( Ne önerirsin?

    Billur'cum Building'ciler o kadar iyi niyetli ve tatlılar ki:) Bu tasarımları bilmek için konunun dibinin dibinde olmak gerekiyor gerçekten. Benim anlamadığım bu tasarımcılar onca para, emek ve zaman harcıyorlar niçin kendi tasarımlarını oluşturmayıp hazıra konma merakında oluyorlar? Hiç mi akıllarına birşey gelmiyor? Hiç mi yeni fikirleri yok? E bu işi yapmak zorunda değiller ki!..
    Building gibi butikler destek ve imkan veriyor üstelik, daha ne olsun. Öyle değil mi? Yine de anlamış değilim ne biçim bir düşünce yapısı!..

    YanıtlaSil
  4. Yok yok ondan değil,görülen bir modelin üstüne gitmek kolaylarına geliyor bence.Biraz iyimser bir bakış oldu galiba:)Bence en ayıbı 5 euro dan kazanacakken 280 den kazanmak.Para kazanmak istemiyorlar,çok para kazanmak istiyorlar o zaman da karmışımıza uçuk rakkamlarla çıkıyorlar.
    Çok şey var nu konuda dertleşecek..
    Ama bu ara Baptista'nın kelebeklerine bayıldım.Etnik ve doğa'nın renklerini modern yorumlanan tasarımları seviyorum.

    YanıtlaSil
  5. Itır'cım H&M, Zara, Bershka vs gibi markalar aynen bahsetmiş olduğun gibi çok paralar kazanmak amacıyla görülenin üstüne gitmek mantığıyla çalışıyor. Building ise tasarımcılara satış ve tanınmayı sağlarken, bizlere de genç tasarımcılara ulaşabilme imkanı veriyor ve doğal olarak devamlılığı sağmak için para kazanması gerekiyor. Ancak burada ki yanlış hem bana, hem building'e hem tüketiciye!.. Ben Vakko Couture aracılığıyla 2 sene önce tasarım olduğu için parama kıyıp yüklüce bir rakama almışken çakmasını görüyorum. Building genç tasarımcılara güvenerek onları tanıtırken zarar görebilir, tüketici ise orjinal tasarım aldığını sanıyor. Amacımız bunları yazarken kimseyi yermek değil farkındalığı sağlayarak yeni fikirlerin değerini ortaya çıkarabilmek.

    YanıtlaSil
  6. Adsız mesajlar atan: benden cevap bekliyorsanız email adresinizi yazmanız gerekir

    YanıtlaSil