DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

11.10.2010

Ara Jo'dan Haliç yorumu...

Elle Dergisi'nin daveti ile dikkatimi çeken Forum Fashion Week'in geniş kitlelerce yeterince anlaşılamadığını düşünsemde özellikle yeni mezun tasarımcıların heyecan verici koleksiyonlarından oluşan bir gösteri olmasına ve kendi adıma böyle bir etkinliği yakaladığıma seviniyorum:) Beş gün süren etkinlikte Londra Central Saint Martins, Milano Domus Akademi, İstanbul, Berlin, Paris Esmod ve İMA öğrencilerinin heyecan verici tasarımlarını izlerken pek çok defileden alışkın olduğumuz moda çevrelerinin olmayışı dikkatimi çekti. Türkiye'de moda konusu son dönemlerde bana göre tüketircesine ve can sıkıcı derecede patlamışken, bu alanda okuyan veya okuyacak olan onca öğrenci varken seyirci profiline şaştım kaldım doğrusu!..
 Gayet tabii ki isteyen herkes izleyebilir ama asıl ilgili olması gerekenler nerede? Bunları neden mi söylüyorum? Gerek moda tasarım öğrencilerinden gerekse konu ile ilgili olanlardan o kadar çok araştırma ve neler yapmalıyım sorularına rağmen bu tip organizasyonları takip etmek neden akıllarına gelmiyor? Öğrenciler bir yana Çırağan'da bilmem ne mücevher daveti olduğunda koşa koşa giden sözde moda meraklıları neredeler? Belki yeterince duyurulamamış da olabilir.Yoksa Bayrampaşa'da yapıldığı için mi bu ilgisizlik? Yok tabii ki kayıp bu gibi etkinlikleri kaçıranların,  buraya kadar gelip fikirlerini paylaşanların değil!.. 
Değil böyle bir etkinlik, biz İstanbul'a gelen ne sergiler, ne sanat etkinlikleri gördük yurt dışında dolup taşarken burada gereken ilgiyi göremeyen:(
Elle Dergisi'ni böyle bir organizasyonu desteklediği için, Forum İstanbul'u ise böylesine idealist bir düşünce yaklaşımından dolayı kutluyorum:)

Yine de bir eleştiri yapmadan geçemiyorum:) Kızmayın ama bu kadar iddialı ve yeni fikirli gençlerin yanında belli ki alışveriş merkezinde mağazaları olduğu için onların yanında defile yapmaya hak kazanmış markalar bir arada olmuş mu hiç? Bu kadar yeni fikirli tasarımlardan sonra Burda dergisinde görmeye alıştığımız cinsten koleksiyonlarının daha da fena görünebileceğini markaların akıl etmesi gerekmez mi? Düşünün Lady Gaga'nın giydiği veya giyebileceği cinsten bir tasarımın ardında Californian Girl havalarında ayağında bir Ugg'ı eksik modeller sizce nasıl bir etki yaratabilir?
Forum İstanbul'un devamını getireceğini düşündüğüm, herşeye rağmen idealist bir fikirle yola çıkıldığı belli olan organizasyondan gelecek yıl çok daha büyük beklentilerim oluştu şimdiden... 
Gelelim ne yaptığıma:) Tabii ki backstage'e daldım:)
Central Saint Martins'den geçen yıl mezun olan ve Lady Gaga'nın ilgisini çeken tasarımlarıyla bir anda tüm dünyada dikkatleri çeken Ara Jo ile tanıştım. Ara Jo'nun tatlılığına ve mütevazılığına bayıldım:) Beg'inde Central Saint Martins'de okuduğundan bahsettiğimde çok ilgilendi:) 

Ara Jo bu elbiseyi İstanbul Haliç'i düşünerek tasarlamış:) Acaba prodüksiyon yapmak için istesem mi? :) 
Aksesuar severiz:)
Defile görüntüleri için ayrıca bir post yapacağım tabii:)

7 yorum:

  1. brawo eleştirilere bayıldım özellikle de bayrampaşaya gitmeyen sözde moda meraklıları sözüne yanlız anlayamadığım şey bizim genç tasarımcılar neye göre seçildi isimlerini hiç duymamıştık

    YanıtlaSil
  2. Denizcim,evet Bayrampaşaya gitmeyen sözde moda meraklıları konusunda sana hak veriyorum ama bir ufak eleştiriyi de es geçemeyeceğim.
    Benim bu organizsayondan haberim olmadı mesela.Sadece Elle dergisinin internet sayfasında gördüğüm bir haber ve bir kaç resim,o kadar.Hatta ve hatta bana sanki Elle , Forum'da böyle özel bir moda haftası düzenliyor gibi de bir izlenim verdi..Sadece özel davetlilere yönelik,muhtemelen de sadece Elle ekibine yönelik.Yanlış bile olsa maalesef görüntü bu yönde.

    YanıtlaSil
  3. ben gitmeyi çok istedim 1000 kez mail attım katılımlarla ilgili bir kişi dönmedi.Gidip kapıdan dönmekte var diye gitmedim açıkcası ama aklım orada kaldı.Belkide isteyen girebilirdi bilemiyorum.Ama kaçırdığım için üzgünüm :(

    YanıtlaSil
  4. Etkinlikle ilgili fikirlerinize bire bir katılıyorum... Ben de gittiğimde gerçekten bomboştu... Böyle güzel bir organizasyona gerekse mevkinden dolayı, gerekse hava şartlarını bahane ederek, bir de reklamın yapılmadığını öne sürerek kimse katılım göstermedi... Ama herkes İstanbul Moda Haftasında ben de ordaydım ben de ordaydım demek için resmen yarış yaptı... Tasarımcılık üzerine konuşmak gerekirse, Türkiye'nin bu konuda öğreneceği çok şey var... Harika yetenekler çıkıyor, muhteşem bir hayal gücüne sahip muhteşem bir genç kitle hızla yetişiyor, fakat tüm bu yetenekli insanlar kendi ülkelerinde anlaşılamadıkları için bir bir yurt dışına mı yönelecek? Çok yazık...

    Ben tasarıma bayıldım, Haliç'ten esinlendiğini söylemesi daha da bir hoş...

    YanıtlaSil
  5. Adsız Türk tasarımcılarını okul önermiş olabilir.

    Itır'cım gayette haklısın aslında. Ben de bu tür organizasyonlara inanılmaz destek veren bloggerları görmeyince şüphelenmiştim ama birkaç gün gazete haberleri üst üste çıkınca görmemiş olamazlar diye de düşünmeden edemedim doğrusu. Elle tam kadro inanılmaz güzel destek vermişti.

    Duygu organizasyon IFW mantığı gibi salon içinde değil herkese açık bir alandaydı. İsteyen istediği gibi izleyebiliyordu. Böyle bir organizasyon orada ilk defa yapılıyordu. Gelecek yıl bu ayrıntılara daha çok dikkat edeceklerini sanıyorum.

    Sihem'cim üstelik kendi ülkelerinde desteklenemedikten sonra dünya platformunda yer edinebilmeleri o kadar güç ki. Biliyorsun işte dünyaca ünlü kaç moda tasarımcımız var!..

    YanıtlaSil
  6. of of of deniz hanım ne kadar doğru konuşmuşsunuz şu Bayrampaşa konusunda ....

    bence Elle ve diğer organizatörler bu olayı gayet de fazla, - yeteri kadar - duyurdular ortalıkta.

    bayrampaşa ön yargısı, ya da biz yeniler n'apalım mantığı onları buradan uzak tutmuş olabilir

    YanıtlaSil
  7. eleştiri yerinde olmuş.. ama merak ettiğim başka birşey var.. o çorabı nereden aldın? markası nedir? =)

    YanıtlaSil