DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

14.06.2010

Etiketin değil önemli olan yeni fikir ve görüşlerin...

Avustralya Melbourne RMIT Üniversitesi moda tasarım bölümü öğrencisi Nadia Napreychikov...







Nerede okuduğun veya etiketin değil, önemli olan yeni fikir ve görüşlerin...

















10 yorum:

  1. Deniz Abla tam senlik ne diyebilirimki (:

    YanıtlaSil
  2. siyah çivili şortun kalça detay çalışması Zeynep Erdoğan'ı anımsattı bana sanki.Sadece o kısmı.

    YanıtlaSil
  3. Ben bayıldım.

    Banu.

    YanıtlaSil
  4. Canim blogundaki giysiler bana biraz uzak ama;inan genc olsam hepsine talip olurdum.Sevgi ile kocaman opuyorum.....

    YanıtlaSil
  5. 6 ay oncesini baz alarak "yeni" diye nitelendirebiliriz tabi ki bu koleksiyonu... Tum moda tarihini unutursak, Gianni Versace'yi unutursak (http://media.onsugar.com/files/ons1/302/3027783/15_2009/b62bb9dcfb8d41fd_st3.jpg), Leigh Bowery'yi unutursak, Jean Paul Gaultier'yi unutursak...
    Ama eger unutmazsak ya da 5 dakikamizi ayirip google'larsak yukarda ki fikirlerin hiçbirinin yeni olmadigini kolayca gorebiliriz.
    Ama daha da kotusu koleksiyonun hiçbir vizyonu olmamasi ve "hayvanca" giyinen bazi yeni zaman kadinlarinin, modayi Lady Gaga zannedenlerin aslinda hiçbirseyden habersiz kurbanca tuketmesi, tuketmesi.

    Tum bunlarin disinda, Nadia kizimiza tabiki hayatinda ve kariyerinde bol sanslar dileriz..

    YanıtlaSil
  6. yaaaaa siz böyle moda tasarımda okuyan öğrencilerin bu güzel tasarımlarını paylaştıkça itü moda tasarım hazırlık öğrencisi olarak toefl sınavına lanet okuyorum bir an önce geçmek istiyorum artık şu sınavı veee belki benm tasarımlarımıda bir gün böyle yayınlarsınız..ooo çok fena hayallere daldım ben yine :))

    YanıtlaSil
  7. ayrıca post için teşekkür etmeyi unuttum çok farklı ve güzel tasarımlar..Nerede okuduğun veya etiketin değil, önemli olan yeni fikir ve görüşlerin...bu cümleye sonuna kadar katılıyorum ayrıca..


    http://cmosundnyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. nerede okudugun dediginiz yer sahsina munhasir insanlarin cirit attigi,hayallerinin pesinden kosan cesur insanlarla kayanayan,hele ki melbourne son derece ilginc fikirlerin ve akimlarin yer aldigi avustralyanin moda kalbi..dunyada ki cogu sehirle yarisabilecek potansiyelin cok ustunde..istanbuldan otede diyebilirim,tek sorunu cok uzakta olmasi.bosu bosuna down under demiyorlar:)

    YanıtlaSil
  9. Modafobik teşekkürler :) benim giymem zor ama yine de sevdim:)

    Itır'cım haklısın bu kalça detayından çok var ama yine de genel duruşunu sevdim:)

    annemineli yakışırdı, kızınıza selamlar:)

    Adsız 6 ay öncesi derken? Saydığın tüm isimlerin neredeyse gazete bayilerinde bile son 30 yıllık tarih katalogları -Officiel- varken kimsenin bilmediği birşeyden bahsetmiyorsun. Çizgilerde benzerlik görülebilse de konuları ele alış biçimi ve verdiği kavram farklı olabiliyor. Ayrıca Lady Gaga sözünü ettiğin tasarımcıların dahi ilham kaynağı haline gelmişken yaptığı müzik ile giydiklerinin örtüşmemesinden dolayı kendisine bayılmasamda tanımlamana şaşırdım doğrusu!
    Daha yolun en başında ümit vaddeden genç yeteneklere daha motive edici yaklaşımda bulunmak taraftarıyım. Netice de beğenip beğenmemek senin seçimin ama bunu yaparken de lüzumsuz yargılamalar yapmayalım lütfen.

    Cmos hadi bitir biz de bol bol senden bahsedelim:) Çok isteriz Türk genç tasarımcılarının iyi bir yerde olmalarını:)

    İlkin'cim okula değil o sözler:) Günlerdir Beg'den dolayıda Central Saint Martins en iyi moda tasarım okulu olduğu söylendi bilmem takip etmişmiydin, bu ona karşılık bir göndermeydi:)
    Bir de herşeyden önce bilirsin bizim ülkemizde işin aslı etikettir ne yaptığın değil ne yazık ki. Ben de bu sebeple konuya böyle bir giriş yaptım. Henüz başladık devamı gelecek:)

    YanıtlaSil
  10. CSM benim ortaokul hayalimdi(13 sene oncesi),o zaman da lansesi en iyi tasarim okulu budur diye bas bas bagirtilirdi butun medya organlarinca.Sonrasinda cok dusunmusumdur sadece okul mu iyi yoksa ordan cikan tasarimcilarin cok yetenekli olusu mudur okulun citasini yukselten?Muhtemeln birbirini kamcilayan,korukleyen iki unsur.Hocalarini cok dikkatli secer,ilginc bir disiplin anlayisi vardir lakin yine de hep bir ama demisimdr..
    benim tepkim ise aslinda buranin uzakliginin uzayli olma ile nerdeyse bagdastirilmasi:)halbuki cok yetenekli insanlar cok korkusuzca hayatlarini yasiyor,ve bu benm yapmayi isteyip yapamadigm bir sey.dolayisiyla bir savunma mekanizmasi olusuyor:)
    Dogru soyluyorsunuz etiket olayini asamamak TR'yi bitiren,umarm daha aydinlik anlayislarla dolar tasar evren..

    YanıtlaSil