DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

1.03.2010

Kayıp Ruhlar...

Artez Sanat Akademisi  mezunu Hollandalı İris Van Herpen eşsiz yeteneklerden...
Bir süredir desktopumda en sevdiklerimi biriktirdiğim dosyada yüzlerce görselin içinde nasıl olduysa  unuttuğum Iris Van Herpen'i blogda yorumlarla fikir paylaşımı yaptığım cucu'nun hatırlatmasıyla yayınlıyorum. Teşekkürler cucu:)
Olağanüstü ve şaşırtıcı derecede başarılı genç tasarımcı mistik davranışlar, ortaçağ simyacıları, kimyasal geri sayım, kuşa benzeyen yaratıklar, böcekler, organik yapılar ve mumyalamalardan esinleniyor...
Alexander Mcqueen ve Viktor&Rolf ile çalışmış...
Hayatınızda böyle bir malzeme ve işçilik birlikteliği ile oluşmuş heykelsi 3D giysiler gördünüz mü?
Hollanda Tasarım Ödüllü Iris Van Herpen'in ürkütücü derecede eksantrik ve futuristik tasarımları gelecekle ilgili belirsiz kavramlar, hayaller, şüpheler ve yanıtsız soruları akla getiriyor...
Aynı anda güçlü, kırılgan ve zarif...
Üç koleksiyonu da özenle inşa edilmiş...
Heykelsi 3D giysiler... Bu sanat değil mi?..
Son koleksiyonu Radyasyon İstilası ile tüm çevremizin görünmez radyasyon dalgaları ile çevrili olduğuna dikkat çekiyor...
 Irıs Van Herpen'in son tasarımlarını buradan görebilirsiniz...

13 yorum:

  1. Giyilebilir bak bunlar :)

    YanıtlaSil
  2. bu sefer yorumum postlardaki teknik gelişmelere : ))
    her geçen gün daha da iyiye gidiyorsun Deniz'cim
    muck...

    YanıtlaSil
  3. denizcim bunlar süper.. belki biliyorsundur..
    http://www.sandrabacklund.com/ ve
    http://www.barbaraigongini.dk da bakmanı tavsiye ederim.. onları da mutlaka seveceksin..
    bu arada sabah gazetesindeki yazı için tebrikler :))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Moda(e)rator : Kesinlikle giyilir ama kıyabilir miyim bilemedim:)

    iconjane : Çok teşekkürler Ferhan'cım. El yordamı bir şeyler yapıyorum:)

    Didem'cim Sandra Backlund'ın origamik örgülerine bayılıyorum:) Barbara Gongini'yi bilmiyordum bakarım hemen, paylaşımın ve her zamanki pozitif enerjin için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Denizcim, tebrikler. süper bir post olmus. Iris van Herpen'in tarzini en iyi sekilde tanitmissin. Ferhan'a katiliyorum: Post'lari her defasin'da daha iyi hazirliyorsun.

    Bu arada: Twitter'da yeni Hermés vitrinini Emel'in hazirladigini yazmissin. Cok merak ettim, ama maalesef hic bir yerde vitrinin resmini bulamadim. Sende resimleri var mi? Hermés cok traditional bir marka olsada, son zamanlarda vitrin arrangement'lari daha modern...mesela Tokyo'daki vitrinleri bence inanilmaz yaratciydi (http://www.youtube.com/watch?v=5RD_Of2wD3g)...eminim Emelin'de hazirladigi vitrin cok güzeldir.

    kisses!

    YanıtlaSil
  6. Avatarları andırmıyorlar mı biraz? :)
    Blog çok güzel! Tebrik ederim.. :)
    Değişik fikirlere ihtiyaç var, çok hem de! :D
    Bu arada "ADAMS family" tarzındaki photoshoot da oldukça eğlenceliydi! :) Sanırım ailedeki benim gözdem Can :)

    YanıtlaSil
  7. Daha cok photoshoot istiyorum ben ama..."Berdans Family ala Alice in Wonderland" tadinda ve uzerine bolca moda tuzu serpistirilmis:))love u Deniz and Beg!!!

    YanıtlaSil
  8. Merhaba:) Bu parçalar gerçekten de çok güzelmiş. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. gerçekten hepsi birbirinden güzel, galerilik parçalar!!

    YanıtlaSil
  10. özellikle bej cekete bayıldım. muhteşem

    YanıtlaSil
  11. mrb
    cok yakın bir arkdaşımın blogger olması ile başladı bu sayfaları tıklamam ve size kadar ulaşmış olmakla birlikte yazmadan geçmek istemedim,belkı yazım konu ile alakasız olucak ama!herşeyı okadar güsel yakıştırıyorsunuz ki kendinize okadar güsle duruyorki sizde tbrkler:)
    ve ben artık boş vakıtlerımde ve kafamı dagıtmak istedıgımde siz sevgılı bolgların sayfalarını gezmekle kendıme yenı bır meşgale buldum tşk..

    YanıtlaSil
  12. cucu : Paylaşım için tekrar çok teşekkürler:) Emel'in hazırladığı vitrin vinçleri ve mini karakterleriyle Hermes için gerçekten de sıradışı ve sempatik. Ben çok sevdim. Emel küçük bir arkadaş grubunu çağırmıştı fotoğraf makinamı evde unutmuştum çekemedim ama belki vitrin önü mini bir gece çekimi yaparız senin için:)

    Eda : Haklısın Avatar'ı hissettiriyor. Ancak Avatar'dan önce geçen yıl tasarlamış:) Beğendiğine sevindim:)Hafta sonu yaparız bir çekim:)

    Neslie : Cuma Tahtakale'ye gitmeyi planlıyorum. Beg'in bir sergisi olacak bu defa farklı doku ve malzemeler ile fotoğraf çekeriz belki:)

    anneyazar, styleboom, kristal küre : Modayı sanat olarak kabul etmeyenlerin görmesi gereken bir koleksiyon değil mi? Matamatiksel bir zeka ve yaratıcılık modanın en ilham verici şekli bu olsa gerek:)

    YanıtlaSil
  13. Zelişş : Teşekkürler:)

    YanıtlaSil