DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

15.01.2010

SINIRLARI AŞAN BENZERLİK!!!


Mcqueen Yaz 2010 Defilesi...

Alexander Mcqueen'in Yaz 2010 koleksiyonu ile Manish Arora'nın 2009 koleksiyonunun benzerliğine benim kadar şaşırır mısınız bilemem ancak yine de  bana göre sınırları aşan benzerliğini sizlerle paylaşmak istedim. 
( gerçi bir süre taslak olarak bekledi, yayınlamaya karar veremedim :)) Mcqueen'in büyüklüğü tartışılmaz ancak en büyüklerin bile zaman zaman tıkandığı, olmaması gereken şekillerde başka koleksiyonlardan etkilendiği dönemler olduğunu biliyoruz. Koskoca Mcqueen'den tabiki birebir benzerlikler, 
tıpatıp aynılıklar beklenemez. ancak etkilenmeninde dozu kaçmış gibi!.. 
Saçlar, futurustik ve üç boyutlu formlarda psychedelic desen kullanımı...
özellikle basen ve omuz bölgesindeki üç boyutlu kıvrımların fikir benzerliği!!! 








Manish Kış 2009 Defilesi...

 Manish Kış 2009 defilesi...



                                 Alexander Mcqueen Yaz 2010 Defilesi...



11 yorum:

  1. moda esinlenmektir...fakat burda esinlenen kişi bir noktayı kaçırmış...ruhu taklit edemiyeceğini:=&)

    YanıtlaSil
  2. haklısın deniz.. gerçekten çok benziyor.. daha önce yazıştığımız gibi.. ( yandaki terziye diktireyimle ilgili yorum göndermek istedim ama sanırım bir problem oldu ve gönderemedim )yerel tasarımcıların önemi işte böyle zamanlarda artmaya başlıyor.. ilk çıkışlarında ki özgünlük daha bitmeden çok iyi parçalar bulunuyor.. sanırım bu çocukluktan büyüklüğe geçiş gibi.. çocukken hayal gücünün zenginliği büyüdükçe bitiyor.. tasarım da da bumu etkin oluyor acaba..? o kadar çok şey tasarlıyorsun ki.. gördüklerin beynine yerleşiyor.. ve daha sonra çıkarken senin gibi çıkıyor.. :))) bu arada ben didem..

    YanıtlaSil
  3. Heeyyy Didem'cim bende seni çok merak ettim, yorumlarını dört gözle bekliyordum:)) Yeni blogger olduğum için yorum ayarlarında problem olduğunu geç farkettim:( Bende yeni fikir ve heyecanlarıyla genç ve yeni tasarımcıları çok seviyorum. Son dönemlerde kendilerine has görüşleriyle Aslı Filinta ve Günseli Türkay gibi tasarımcılar Türkiye'den de orjinal fikirlerin çıkabileceğine iyi birer örnek:))

    YanıtlaSil
  4. evet aslı filinta'yı ben de çok beğeniyorum.. özellikle geçen kolleksiyonunu.. desteklemek çok önemli.. kendi adına bir şeyler yapmak o kadar zor ki.. ben hala cesaret edemiyorum doğrusu.. bu arada manish arora'yı da çok severim.. ben demek ki dikkatli bakmamışım.. hiç aklıma benzedikleri gelmemişti.. ama şimdi sen resimlerini koyunca.. :(( ve defileye dikkatli izleyince.. hayal kırıklığı..
    yakında bence herkez dikiş dikmeyi öğrenecek ya da kendi terzisini edinecek.. senin daha önce yazdığın şey çok hoşuma gitti.. o kadar para vereceğime köşede ki terziye diktiririm.. :)))

    YanıtlaSil
  5. Didem'cim aslında gerçekten de yeni fikirler çok değerli. Fikirlerini mutlaka hayata geçirmelisin. İllada defileler, mağazalar vs yapmakta gerekmiyor. Önemli olan yeni fikir ve görüşler. İlk etapta mini bir koleksiyonla sayfanda yayınlamaya başlarsın, ufak ufak satış, belki Midnightexpress gibi bir butikte satışla devam eder. Türkiye'nin bu alanda en çokta yeni fikirlere ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
  6. ben de blogumda aynen bu benzerlige aglayarak dikkat cekmistim bir zaman once, cunku inanilmaz mcqueen hayraniyimdir ve manish arora da son zamanlarda radarimda. bu konuda epey de arastirma yaptim ve o zamandan beri ilk kez benimle ayni fikri paylasan bir yazi goruyorum:))

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Styleboom, benzerlik gerçekten de farkedilmeyecek gibi değil. Manish Hindistan'ın Lagerfeld'i ama yinede Mcqueen'in büyüklüğü karşısında pekte rekabet edebilecek konumda ve söz sahibi değil. Eminimki bizler gibi pekçok kişi fark etmiş olsada yayın grupları reklam kaygısından, moda eleştirmenleri ise yanlı ve faşizan tutumlarından konuyu gündeme taşıyamıyor olabilir.
    Ne varsa bloggerlarda var:)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba benim de adım Deniz :) Evet aradaki benzerlik oldukça göze çarpıyor. Ama sanırım bir daha bu tarz benzerlikler olamayacak. Dünya çok büyük bir moda yeteneğini kaybetti. Koleksiyonlarını oldukça dikkatle takip ediyordum. Burdan onu rahmetle anıyorum. Sizi de böyle önemli noktaları yakalayabildiğiniz için tebrik ediyorum Deniz hanım.

    YanıtlaSil
  9. en alt fotoğrafta önden üçüncü dore elbise ve ayakkabılar Lady Gaga' nın Bad Romance videosunda kullandıkları olabilirmi ?

    YanıtlaSil
  10. alexander mcqueen yaratıcılık konusunda 1 numaraydı benzerliği görünce gerçekten çok şaşırdım herneyse bizi kendinden yeteneğinden mahrum bıraktığı için ona gerçekten kızgınım...

    YanıtlaSil
  11. kim ne derse desin bence Alexande Mcqueen'in koleksiyonu daha başarılı; hem kumaşlarıyla hem desenleriyle hem renkleriyle hem de defilesinde kullanıdığı saç-makyaj-ayakkabı tasarımlarıyla..

    Esinlenme olabilir ama o kadar vahim bir durum göremedim ve üzüldüm açıkçası, çok beğenirdim Alexander Mcqueen'i..

    Ben de tasarımcıyım ve özgünlük için elimden geleni yapıyorum, buna rağmen dünyada o kadar çok tasarımcı var ki yaptığınızın herhangi birininkine benzememe ihtimali az.Haberdar olmadığımız bir tasarımcı, sadece bizim düşündüğümüzü zannettiğimiz bir şeyi çoktan yapmış bile olabilir.

    Önemli olan; esinlenmiş olsak bile,daha öncekinden daha iyi, daha başarılısını yapabilmek ve kendimizden de bir şeyler katmak bence.

    YanıtlaSil