DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

14.01.2010

David Koma...

Her dönem sonu müthiş fikirlerin ve genç yeteneklerin çıkabildiği Central Saint Martins öğrencilerinin defilelerini www.style.com sitesinden severek hiç kaçırmadan takip etmeyi çok seviyorum. Geçen yıl en sevdiğim koleksiyon David Koma'nınkiydi.
Gürcistan doğumlu David Koma St. Petersburg'da büyümüş. Bir yıl öncede Saint Martins'i bitirmişti. Aynı yıl 2006'da Christopher Kane'in kazandığı Harrods Tasarım Ödülü'nü kazandı. Geçtiğimiz Eylül'de Londra Moda Haftasında Vauxhal Fashion Scout Başarı ödülünü aldı.

Organik ve mimari yapıların yanı sıra minimal sanat formlarından ilham alıyor. Parti elbiselerini canlı turuncu, mavi, pembe ve yeşili tezat renkleri birlikte kullanarak, bilinçli olarak eğri siluetlerle monokrom siyah ve beyaz boru efektinde çizgilerle belirginleştiriyor.



Deri, kumaş, yün, pamuk, jarse ve ipek gibi birbirinden farklı dokuları bir arada kullanıyor. Cam füzyon sanatına benzer görüntülerle, kesik parçalı, boru formundaki geometrik  görüntülerin kombinasyonuyla adeta saf sanat görüntüsünde elbiselerden en azından bir kaçına şiddetle sahip olmak çok ama çok istiyorum:))) Ya siz???




5 yorum:

  1. Koma hakikaten çok başarılı, işleri ilgimi çekiyordu ama ne zaman Cheryl Cole X-Factor jurisi olarak bir haftasonu David Koma secip giydi ve elbisesi elestirildi, o zaman bi dakikaaa diyip bol bol inceledim ve pek begendim. pesi sira Beyonce Grammy'lerde giyince herkes "koma"lık oldu o ayri:)

    ve bu arada blogunuzu "okumasi" cok zevkli, aramiza hosgeldiniz!

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize çok sevindim:) Blogumdan yazmak bana mutluluk veriyor. Fikir paylaşma ve yorum kısmını çok sevdim ve sizlerden biri olabildiğim için de çok mutluyum :)
    'Koma'lık yorumunuza bayıldım:))
    Beyonce ile David Koma biraraya gelmemesi gereken iki farklı konsept aslında.

    YanıtlaSil
  3. mükemmel! kane'in tarzını da andırmıyor değil ama :) biri daha geometrik biri daha yuvarlak sanki... çok hoş gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. elle nin ağustos sayısında david koma'yı keşfettim ve vuruldumm.türkiye'de ulaşabileceğimiz bir mağaza var mı?

    YanıtlaSil
  5. Adsız Galata Atelier 55'te satışı var:)

    YanıtlaSil