DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

22.11.2012

Collezione by Deniz Berdan...

 Kendi markası olan her tasarımcı fırsat bulabildikçe farklı markalara da tasarım ve danışmanlık hizmeti verir ve hatta bu sayede kendi markasını daha sağlıklı yürütebilir. Bu hem tasarımcıyı geliştirir hem de özellikle lüks segmente yönelik tasarım yapanların daha geniş tüketici kitlesiyle buluşmasını sağlar. Tabi bu ürünler işçilik ve tasarımlar açısından limitli sayıda özel olarak üretildiler.  İşimizin bir parçası da markalara koleksiyon hazırlamak ve tasarım konusunda danışmanlık yapmak. Yaygın satış noktası olan markalarla işbirliği yapabilmek ve tasarımlarımızın ulaşılabilir fiyatlara bulunabiliyor olması bu tür çalışmalarda bizim önceliğimiz. Collezione by Deniz Berdan koleksiyonunu tüketici düşünerek limitli sayıda üretildi. Aslında bu tür çalışmalar markaların müşterilerine bir jesti niteliğinde. Tarasımcılarla limitli sayıda üretilmiş koleksiyonlar hazırlayarak tüketicisine farklı deneyimler yaşatmayı hedefliyor.

Koleksiyonu tamamlayan aksesuarlarda daha çok sloganlara yer verdik. Geçmişte de kullandığımız ve deneyimli olduğumuz malzeme pleksiyi zincirlerle karıştırdık. Collezione’ye hazırladığımız Gypsy Punk koleksiyonunda çok kullanım alternatifi olabilen ve aynı zamanda sokak modasına çok uygun olabilen parçalar yer alıyor. Bunu tamamlayan çivili kemerler yine bizim çizdiğimiz desenlerle farklılaştı. Çantalarda ise desenlere devam ederek kullanım rahatlığını .

Koleksiyonun çizim fikir düşünce aşaması yaklaşık bir 20 günü buldu ancak çalışmalar desen çizimlerinin kumaşa basılması vs 2 ay sürdü. Önceden de severek dinlediğimiz etnik punk grup Gogol Bordello’dan yola çıkmaya karar verince gerisi çorap söküğü gibi geldi. Yıllardır yaptığım birşeydi rapidograph. Rapidoya hakim olmam nedeniyle de bir hafta içinde desenleri yapıp ilk çalışmaları hazırlamış olduk. Ben çizimde iyiyimdir ama Begüm’de boyamada iyidir. O acid boyamaları yaptı ve desenlerimizle bir araya getirdik. Çizimlerimizin içinden üretime girecekler Collezione tarafından seçildi ve once kumaşlar üretilmeye başlandı. Koleksiyonda gypsypunk akımından gelen pekçok renk ve deseni birlikte görebilmek mümkün. Kumaşlar basılırken kalıpları çıkardık ve gelen kumaşlarla birer model çalışması yapılıp üretime verildi.


Yeniliklere açık olan ve tasarımcıyı yapmak istediklerinde özgür hissettiren ve güvenen firmalarla çalışmak gerçekten çok keyifli

Hedefimiz her yıl birkaç firmaya farklı koleksiyonlar çıkarabilmek. İşimizi tasarım aşamasından tanıtım ve pazarlama aşamasına takip etmeyi seviyoruz:). 
Fotoğraflar Cengiz Dikbaş


15 yorum:

  1. çok yaratıcı ,başarılı olacagına eminim.Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bu yoğun çalışmalar üretmek ve ortaya bu kadar güzel etraf tarafından onaylanan ve beğenilen tasarımlar çıkartmak.Ellerinize emeğinize sağlık çalışmalarınızın hiçbir zaman karşılıksız kalmaması dileğiyle. darısı başıma diyorum amatör takı tasarlayan biri olarak :) ve anne sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkr ederim Gülay Hanım:) Bu kadar yorgunluk ve koşturmaya değiyor bu güzel yorumları duyunca çok seviniyoruz:)
      Sevgiler, öpücükler

      Sil
  3. Güzel olmuş..Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. koleksiyonun bu kadar iyi olması = deniz berdan farkı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitty çoookkkk teşekkür ederimmmmmm:))))
      Mutluluk veriyor bu güzel yorumları duymak:))))))

      Sil
  5. koleksiyon çok güzel benim olsun istediklerim var aralarında özellikle o peplum bluz kalbimi çaldı.kolları pembe elbise de çok güzelmiş beli ince gösterme olayı harika peki ne zaman satışa sunulacak ?

    YanıtlaSil
  6. çok enfes olmuş tebrikler:)

    YanıtlaSil
  7. Deniz Hnm, koleksiyon oldukça renkli ve dinamik, çok beğendim.

    Seçmiş olduğunuz kumaşlar gerçekten enerjinizi yansıtmış. Tebrikler.

    Ben de sizi bloguma beklerim. Blogumda yer verdiğim styling çalışmalarım hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.

    www.dodimoda.blogspot.com

    Saygılar,

    YanıtlaSil
  8. hepsi birbirinden güzel tasarımlar, güzel olmuş tebrikler.

    YanıtlaSil
  9. Unuttunuz bloğuuu

    YanıtlaSil
  10. Deniz Berdan'ın elinin değdiği nasıl da belli, harika olmuş.. Bu şık ve modern tasarımlara özgürlük hissi veren Safir http://instagram.com/p/Ux1Fvaranb/

    YanıtlaSil