DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

17.11.2012

Collezione by Deniz Berdan Koleksiyonu için yaptığımız ilk çalışmalardan...

Her işin bir hikayesi vardır ve biz de işin hikaye kısmını çok seviyoruz. Bazen kendimi hikaye anlatıcısı bir hayalperest gibi hissediyorum:)
 Ama aslında hepimiz neticede hayallerimizle bu hayatta varız! Öyle değil mi? :)
Collezione için için hazırladığımız koleksiyonu çok sevdiğimiz ve dinlediğimiz bir müzik grubu olan Gogol Bordello'dan yola çıkarak hazırlamak istedik. Aslında Türkiye'de azımsanmayacak ölçüde sevenleri olan ve hatta ülkemizde de konserler veren grubu pek çoğunuz tanıyor olabilirsiniz. 
Fikri oluşturup ön araştırmasını yaparken de aşağıdaki Mood Board'u oluşturduk. Mood Board koleksiyon hakkında fikir velebilirken içeriğini de yansıtabilmeli. Bizim Collezione için hazırladığımız Mood Board'da ise eğlence, kendinden ve hatından zevk alabilme, renklerin cesurca kullanımı ve etnik kültürlere punk yaklaşımı hissedilebiliyor.
Proje sunumunu yaparken hem mood board, hem model çizimleri, hem desenlerimiz, hem de koleksiyonun müziği ile gitmiştik:) Biz hazırlarken çok keyif aldık, umarım siz de kullanırken keyif alabilirsiniz:)
 Gypsy Punk akımının en önemli müzik gruplarından Gogol Bordello’nun Pala Tute şarkısının klibinden esinlenerek yola çıktık. 

 Bu koleksiyonun desen çizimlerini de biz yaptık:) Rapidography benim uzun zamandır hobim olan bir konu. Bana terapi gibi geliyordu ama işime de çok yaradığı zamanlar oluyor doğrusu:)
 Gypsy Punk teriminin kökeni tam bilinmemekle birlikte Roman müziğinin punk rock ile birleşiminden oluşmuş bir müzik türü. 
 Romen kültürünün etnik yapısı nedeniyle gypsy punk grublarında birçok dilden konuşulur ve bu şarkı sözlerine de yansır. Koleksiyonun genelinde var olan renklerin birlijkte kullanımı ve punk rock akımının çingene kültürüyle birleşiminden oluşan renk ve desen birliktelikleri Collezione için hazırladığımız koleksiyonun en belirgin özelliklerinden...

5 yorum:

  1. Şu rapidography meselesi ilgimi çekti, konuyu daha derin incelesek ;) araştırdım ama tam çözemedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sakinleştirici bir durum aslında:) Bir nevi örgü örmek, goblen işlemek veya yapboz yapmak gibi birşey:)

      Sil
    2. Peki nereden öğrenebilirim ve nasıl yapmaya başlayabilirim? İhtiyacım olanlar nedir :)

      Tahminimce seveceğim bir şey :)

      Sil
  2. Koleksiyondan parçaları ne zaman paylaşıcaksınız?

    YanıtlaSil