DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

5.10.2010

DB Junk 2D'ler MMM'nın androjen 2D'lerine karşı:)

Maison Martin Margiela'yı ne çok sevdiğimi junk takipçileri az çok bilir:) Her sezon moda dünyasını adeta yönlendirebilen kahin niteliğinde çizgisiyle hepimizi etkisi altına alır. Anlaşılabilmesi ve sindirilebilmesi zaman gerektiren ulaşılamayan düşünce yapısıyla bizi kendine her defasında hayran bırakır. - Neden kahin?  Çünkü sezonu çok önceden belirler ve gelecek koleksiyonlar hep ondan izler taşır-  Bu sezon koleksiyonunun hemen tamamını 2D olarak görünce ne kadar sevindiğimi tahmin edersiniz :) Bizim de geçen kış aylarından beri blogda kendi çapımızda yaptığımız 2D tasarımların önce Frankie Morello projesinde yer alması, şimdi de 2D fikrimizin hayranı olduğum MMM'nın koleksiyonunun tamamında görmekten çok mutlu oldum:) 2D olayı yakında piyasaya çıkacak giysilerle de hayatımızın bir parçası haline geldiği için koleksiyon yeni fikir açısından beni çok heyecanlandırmasada vakumlanmış kağıt görünümlü bu iki elbisesine bayıldım:) Bana göre koleksiyonun en yeni fikri vakumlanmış görüntüde olan bu iki elbise.

Giysilerin tamamının arka tarafı sade, dar elbise veya pantalon şeklinde yapılmış. Ayakkabıda ise bizim studyoda ayak üstü renkli kartonları birleştirdiğimiz mantıkta sadece kaplama mantığı uygulanmış ki aslında studyoda zamanımız kısıtlı olmayıp vaktimiz olabilseydi sadece bir tarafını yapmayı tercih ederdik. Tek taraflı haliyle deride uygulaması nefis olabilirdi:)                            

  Geçen yıl tasarım yapmayı bırakacağını açıklasada Martin Margiela'nın moda evindeki etkisi ve çizgisi hissedilebilir düzeyde. Sağdaki elbisede yukarıda bahsettiğim gibi arkalarını düz bırakması ön görünümde 2D karton elbise mantığını güçlendirmiş.






Arka kısmı düz treçkot havasında...






 Sağdaki siyah plastik kullanılmış elbiseyi çok sevdim. Bu elbiseyi Alexander Wang'in bende de olan Berdans Family postunda kulladığım tül üstü embroderi elbiseme benzettim ama bilmem siz ne dersiniz?

 Genel olarak 2D kullanımının köşeli androjen görüntüde olmasını sevdim:)


4 yorum:

  1. http://bilgeceler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle benziyorlar

    http://ps-u.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. tabikiDe sizin 2d'LeriniSs .)

    YanıtlaSil
  4. gercekten iğrenc Db Junk 2Dler yanında...

    YanıtlaSil