DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

7.04.2010

Anne Marie, Franz Kafka'nın Sirk ögeleri içeren çizgisinden esinleniyor...

81 doğumlu Danimarkalı Anne Marie Skjoldager Jensen, Danimarka Tasarım okulu yüksek lisans 2009 mezunu. Gaspard Jurkievich, Bernhard Willhelm  ve John Galliano'da staj yaptı. 




























Koleksiyonunda dijital baskıyı el baskısı ile birleştiriyor...
Tulumun güzelliğine bakın :) Ayakkabıyla birlikte giyilmesini de sevdim:) 






























En çok Viktor & Rolf, Bernhard Willhelm ve Elsa Schiaparelli'nin tasarımlarını seviyor. 
















Daha fazla Anne Marie Skjoldager Jensen için buradan ben özellikle sketchbook gibi görünen çalışmalarını sevdim:)

13 yorum:

  1. Çok başarılı,tulum gerçekten güzel,çorap olarakta giyerdim ben gözlü detayları :)

    Melek

    YanıtlaSil
  2. ne kadar yaratici.
    zaten bu iskandinav kokenli tasarimcilarin bakis acilari biraz farkli oluyor.

    YanıtlaSil
  3. bende ilk gördüğümde çok sevmiştim işlerini.. yanlış hatırlamıyorsam hazırladığı baskıları satın alan kişi de istediği renkle boyuyabiliyor..
    ıtırın dediği gibi iskandinav kökenli tasarımcıların.. aslında her branş tasarımcı ve müzik yapanları da dahil etmek istiyorum ben, çooook başarılılar.. içtikleri sudanmıdır acaba? :)))

    YanıtlaSil
  4. Melek ben de her şekilde giymek isterdim:)

    Itır: Gerçekten de çok farklılar. Biz de neden yeni fikirler çıkamıyor? Çok kabız olmaktan, çok kasmaktan, yenilikten çok korkmaktan, aşağılık kompleksinden, sanatla ilgilenmemekten, egolardan, yenilere fırsat tanımamaktan, hobisiz olmaktan vs vs olabilir mi? :) Biraz sert oldu ama artık yeter deyip kendine tasarımcı diyenleri sarsmak istiyorum bazen. Yani etnik kökeni bu kadar kuvvetli bir millet nasıl bu kadar yaratıcılıktan uzak ve taklitçi olabiliyor:((

    Didem'cim senin gibiler sayesinde umudumu kaybetmiyorum:) Tasarım yapabilmek için moda dergilerini ve modayı takip etmek değil kültür, sanat ve çevre olaylarının öneminin farkında olabilmek ve bunlarla beslenen tasarımcılardan bahsedebilmek bile büyük keyif veriyor. İyiki blogumu açmışım ve sizlerle tanışabilmişim:) Ne mutlu bana:)

    YanıtlaSil
  5. çok fütüristik tam bnlik

    YanıtlaSil
  6. başarılı,2.fotoğraftaki elbise bana biraz miu miu spring 2010 gömleklerini anımsattı.

    YanıtlaSil
  7. fashionist'cim sonunda futuristik çizgilerin beğenilmesine seviniyorum:) Geçen yıllarda giyerken yeniliğe kapalı çevrelerce adımız uzaylıya çıkmıştı:) Şimdi hemen tüm koleksiyonlarda etkilerini gösterdi. Futurizm sever olarak ne diyorsun bu duruma? :)

    İstanbulfashionaddict : Haklısın, bu arada bu geçen yıla ait bir koleksiyon, kızın kolajlarını kendi internet adresinde görmelisin çok güzeller:) Olsada giysek:)

    YanıtlaSil
  8. sert mert ama dogru seyler be ,Deniz.biz ayakkabi isindeyken,bi tasarimci ekiple calisiyorduk,ayri bi sirket bizim gibi ayakkabi fabriklarina veya atolyelerine hizmet veren,basindaki kizcagiz da tasarimci sifatinda(kartviziti oyle)neyse bi gun milano'da dolanirken bi magazada anaaa dedim, bizim yaz koleksyonu:)simdi markanin adini hatirlamiyorum ama bilinen bi isimdi.neyse sonra aksam esime gosterdim ahanda tasarimci diye dunya kadar para veriyon al o da ordan burdan araklayip ben yaptim diye bize satiyor diye:)kiz ole calisiyordu,Deniz.internette,fuarlarda model araklayip,kalip cikartip,biraz ustunde degisiklik yaparaktan.bi de tasarimci,egitimini almis filan...
    o yuzden yazdiklarin,agir da olsa dogrudur.maalesef!

    YanıtlaSil
  9. tasarımcılar ne kadar çok fütüristik çizgide tasarım yaparlarsa daha çok kitle bunları görür insanlrda o kadar benimser bu tarzı. İnşallh gelecekte kıyafetlerde daha çok fütürist dokunuşlar görücez kimsede uzaylı gibi bakmıcak:)

    YanıtlaSil
  10. Itır'cım iyi niyetli ve etik yaklaşımla giriştiğiniz işinizde yaşadıklarınıza üzüldüm açıkçası:( İstanbul Moda Hafta'sında da gördük ne yazık ki:( Onca imkana, Türkiye'deki alt kültürlere, etnik kökenimizin zenginliğine rağmen yok denecek kadar az yeni fikirlerin çıkabilmesi çok trajik bir durum. Kaldı ki hiç yabancı hayranlığım yoktur en çok da Türklerden birşeylerin çıkabilmesini dört gözle bekleyenlerdenim ama durum da ortada....
    Yenilerin çıkmasına imkan vermeyen tasarımcı ve taraflı basın kardeşliğide buna sebep oluyor olabilir... Ne dersin?

    YanıtlaSil
  11. 2. tasarım çok çok çok çok çok başarılı!

    YanıtlaSil
  12. aynen ole Deniz'cim,aynen ole:)

    YanıtlaSil
  13. ikinci resim'de ki kiyafet lütfen benim olsun!! corap, elbise ve göz makyaji cok güzel olmus. sweetie, cumartesi sabah londra'ya ucuyorum. daha önce gitmistim, ama belki senin özel tavsiyelerin vardir?! cok sevinirim.

    YanıtlaSil