DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

13.01.2010

Raphael Young

Raphael Young'ın geçen sezonun Samuray etkisinden sonra mimari görüntüde el işçiliğiyle Haute Couture tekniğinde yapılmış koni topuklu metal detaylı sert çizgilerdeki sandaletlerine bayıldım. Neredeyse erkeksi sayılabilecek son derece estetik kama formunda, metalik işıltılı deriden futuristik ayakkabılarını kült bilim kurgu filmi Barbarella'dan ilham alarak tasarlamış. Sanat eseri kıvamında heykelsi güzellikte tasarımlarıyla diğer tüm tasarımcılardan farklı bir duruşa sahip Raphael Young aynı zamanda 40 yıldır YSL'nin ayakkabı studyosunun başkanı ve dünyanın en iyi ayakkabı tasarımcılarından biri sayılan Alexandre Narcy'nin de yeğeni. Geçen yıl Pierre Hardy ve Nicholas Kirkwood için hazırladığı tapılası ayakkabılarından ikisini bende alıp çok keyifle kullanmıştım:)) Halen defileler ve büyük tasarımcılar için ayakkabı koleksiyonları hazırlamaya devam eden Young'ın kendi ismi altında koleksiyonu bana göre daha da güzel.


Koleksiyonunu oluştururken diğer tasarımcıların yaptığıyla ve trendlerle ilgilenmeyen Raphael Young için tasarım süreci farklı çalışıyor. Koleksiyonunu hazırlamak üzere mükemmel olsun veya olmasın her sezon yeni bir tema seçiyor ve neticede her şekilde kendine özgü oluyor. Ayakkabıları onca kalitesine rağmen hiç pahalı değil. Büyük bir yatırımcının desteklediği Raphael Young önümüzdeki 6 ay içinde Amerika pazarına yaygın olarak giriyor ve halen 20 ülkede yaygın olarak satılıyor. Tabii bizde olması hayal ama ilgilenenlere önümüzdeki yaz sezonunda www.net-a-porter.com da satılmaya başlayacakmış:)))

     



'Raphael Young'




3 yorum:

  1. Doku ve detay...senfonik duruşlu bacaklar için ideal:)ayakkabıyı giymekle binmek arasında ki farkı anlamayan bir kitle var 9 taksitle herşeyin yakıştığını düşünen...:&=)

    YanıtlaSil
  2. Bana göre yakışmak kendine güvenle alakalı:) eğer içinde kendinizi gerçekten iyi hissediyorsanız fiziksel özelliklerin pekte önemi kalmıyor:)

    YanıtlaSil
  3. aynı fikirdeyim.kendine güvenmek herşeyin başı..

    YanıtlaSil