DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

9.01.2010

Obez olmak istedim:))

 
Şaşırtıcı, fantastik, klas ve ikonik bir figür... Onca kiloya rağmen düzgün ve orantılı vücuduyla o kadar güzel bir kadın ki, bende kilo almak istiyorum:)))
Bence kadınlar için harika bir rollmodel.


Muhteşem tarzı ve farklı boyuttaki bedeni, kızıl saçları, siyah ruju, mermer gibi teni ile fotojenik şarkıcı büyük bedenlerin imaj problemine pozitif yönde müthiş bir katkı yapıyor. Bazı çevrelerin görüşüne göre de (ki bana göre ayrımcılık yapıyorlar) Ditto'nun bu kadar beğenilmesi ve sevilmesi gençler arasında obeziteyi destekleyici bir durum  ve 0 bedenler kadar sağlıksız olarak görülüyor.  

29 yaşında gerçek adı Mary Beth Patterson olan BETH DITTO Indie Rock yapan Gossip grubunun solisti. Farklı sahne şovları en çokta stili ile dikkat çekiyor. Beth geçen yıl İngiliz LOVE Dergisi'nin kapağına çıplak poz verdi. Bence çıplak hali giyinik halinden şaşırtıcı şekilde daha da güzel görünüyor. NME tarafından 2006'nın en cool Rockçısı ödülünü aldı ve 2007'de yine NME tarafından yılın en sexy kadını adayı oldu. 2008'de Glamour ödüllerinde yılın uluslararası sanatçısı ödülünü aldı.
En son abonesi olduğum Dazed & Confused Dergisi'nin Mayıs 2009 kapağında çok sevdiğim kolaj yöntemi kullanılarak yapılmış muhteşem bir portresi yer alıyordu.


Moda'nın ikonları olarak bilinen figürleri bile Beth Ditto'nun rüzgarına kapılmış davetlerde onunla fotoğraf çektirmek için yarışıyorlar. Bayatlamış umursamaz imajı ile son derece sıkıcı karakter Kate Moss ondan destek alarak konumunda tutunmaya çalışıyor.
Beth Ditto sadece sıkıcı büyük beden imajını yıkmakla kalmadı moda sektörünü canlandırdı. Beth'in moda koleksiyonu pekçok mağazada ve online satılıyor.










10 yorum:

  1. çıplak hali bence heavily photoshopped. Love'ın kapağında dikkatimi çekti. Bu kadar şişman birinde hiç mi selülit olmaz?

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısın günümüzde hemen tüm fotoğraflara fotoshop uygulanıyor:)) O da yayıncıların ve aşırı mükemmeliyetçilerin işgüzarlığı. Aslında Beth Ditto'ya kalsa eminimki fotoshop yaptırmazdı. Öyle göründüğü gibi ve özgüveni yüksek bir kadın ki ( bayıldığım bir görüntü olmasa da) iki yıl önce NME müzik Dergisi'nin kapağına kol altları kıllı poz vermişti.

    YanıtlaSil
  3. Bana göre onun da büyük beden olması sömürülüyor ve durum abartılıyor, çok zayıf olmak nasıl sağlıklı değilse, bu da sağlıklı değil, kendine güven.. vs bunlar güzel şeyler, Ditto'nun müziğine, sesine saygım sonsuz ancak dediğim gibi abartıya karşıyım,photoshop olayına gelince V dergisinin son sayısındaki plus size modeller de hiç gerçekçi durmuyor, o bedende birinin o kadar pürüzsüz gözükmesi neredeyse imkansız,plastik gibi bir duygusu var :((

    YanıtlaSil
  4. katılıyorum, bende aynı şeyi demeye çalışmıştım. ama düşününce tabi ki yayıncı da haklı. insanlar güzel şeyler görmek istiyorlar. kapak aynı zamanda tiraj demek.. önemli olan insanların özgüveni.. bence gösterilmeleri yanlış degil. insanlar 0 bedenlerin yanında bunları da görsünler. bu şekilde bir normalleşme olmak durumunda. insanlar dergilerde gordukleri modellerin vucudunu degil, kendi vucudunu sevsin. onlarda gordukleri kıyafetleri, kendi bedenlerine sokmaya calısmasın; kendi bedenleri ve buna uygun tarzları ile özgünleşsinler..

    YanıtlaSil
  5. İngiltere'de söylediğin gibi sömürülüyor diye protestolar bol bol yapıdı. özellikle Topshop kullanmak istediğinde...
    Elsa Arkansas'lı bir ailede 6 kızkardeşten sadece biri. Anne hemşire, üvey baba işsiz filan tipik sefil bir hayattan gelmesine rağmen akıllıca bir kararla onca yeteneğine rağmen bir şekilde yırtmak için Fashionista rolü üstleniyor. Malum günümüzde Fashionistalar iş yapıyor. Bunu da olağanüstü bir içgüdüyle kimseye benzemeden kendi farklılığıyla yapıyor. Selülit konusunda haklısın ancak hemen her kadında ne yazık ki az da olsa mevcut, kilo da biraz artış olunca daha da belirginleşebiliyor. Ben bir yanımla dadaist olduğum için beni rahatsız etmiyor:)) V dergisindeki modelleri bende hiç beğenmedim ama kişiliksiz göründükleri için:))

    YanıtlaSil
  6. V dergisindeki çekimleri post olarak yaptım ben ilk gördüğümde.Ama dayatmalara karşı olduğum için.:)
    Çekimdeki modellerin arasında chrystel Reynn de var.Ben daha önce onunla ilgili bir post yapmıştım.Yememe takıntısı yüzünden ölümden dönen,sevdiği işi 44 bedenle de yapabileceğini kanıtlayan bir isim..ve bence cok da güzel.

    YanıtlaSil
  7. Çok ta iyi yapmışsınız kullanmakla:) Benim de aklım almıyor gerçekten günümüzde hala fiziksel özellikleriyle ve kusurlarıyla insanların değerlendirilmesini.

    YanıtlaSil
  8. Deniz, bu görüntü kirliliğinin seni kilo alma isteğine ittiğine inanmak istemiyorum..:) bu da benim fikrim üzgünüm.. Bir KADIN göğüsleri bu kadar sarkıkken, 4-5 katlı bir yağ kütlesi belini sarmalamışken ve ortalamanın altında bir yüze sahipken nasıl bu kadar kendine güvenli olabilir ve ortalığı sallayabilir? Sanırım Ditto'nun bir sırrı var..

    YanıtlaSil
  9. ruken turgut, ne kadar ayrımcı ne kadar ''ırkçı'' bir laf bu :SS sırrı falan yok! asıl ''böyle'' görünmeyen kadınların neden kendine güveni yok, ben ona şaşırıyorum! göğüsleri sarkık ve belinin çevresinde ''4-5 katlı yağ kütlesi'' olan birinin NEDEN kendine güveni olamayacakmış ki??? Tiple alakası ne bunun? HER ŞEY kafatasının içindeki o organda bitiyor. Düşünce yapını, hislerini, nasıl göründüğünü ya da nasıl görünmen gerektiğini düşündüğünü belirleyen o! Ha 50 kilo ha 150 kilo! NE FARK EDER (SAĞLIK DIŞINDA)???

    YanıtlaSil
  10. Adını bile yazmayan sevgili adsız; Ditto'ya tapmadığım için afedersin... Herkes O'nu sevmeli,hayran olmalı ki ırkçılık olmasın haklısın!
    Yalnız herkes aynı şeyi düşünmek, öngörmek zorunda değil diye biliyorum ben!? Sadece düşüncelerimi belirttiğim bir yazıya kendi düşüncelerinizle saldırmanız da ayrı bir muamma....
    {Üzgünüm Deniz hanım bu anlamsız durum için..}

    YanıtlaSil