DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

16.02.2012

Tuvana Büyükçınar Kış 2012...

Kendi müşteri kitlesi var olan bir tasarımcı Tuvana Büyükçınar. Bu sezon IFW'de 3. sezonu yanılmıyorsam. Tuvana ile ilgili ilk akla gelen yorum IFW onu geliştiriyor. Zaten mevcut olan müşteri kitlesi, onların beğenileri doğrultusunda- tabi kendi yorumunu da katarak- hazırlanan modeller vs. bir tasarımcıyı geliştirmekte ne derece etkili olabilir! Ancak IFW gibi bir organizasyonun içinde tasarımcı kendi sınırlarını zorlayarak yaratıcılığını geliştirebilir. Tüm bunlar Tuvana'ya bir artı olarak dönüş yaptı. Gelecek sezonlarda bu istek ve çalışma ile gittikçe daha da başarılı olabileceğini düşünüyoruz.
Daha detaylı All dergisine yazacağım ama burada da dayanamayıp yazıyorum galiba:)
Soldaki puantiyeli elbise bizim de ilgi alanımıza girdi.
Koleksiyonla ilgili söyleyebileceğim tek olumsuzluk sağdaki elbise ve birkaç benzeri ile 70lerden bol paça payetli pantolon gibi bazı modellerin koleksiyondan kopuk oluşu idi.
 Aşağıdakileri iyi çekememişim ancak soldaki elbise koleksiyonun en başarılı tasarımıydı. 20'li dönemlerin gece elbiseleri havasında... 


Fotoğraflar Deniz Berdan

1 yorum:

  1. selamlar,
    tuvana büyükçınar'ı çok beğenirdim ama son birkaç senedir zevklerim hızla değiştiği için ilgi alanıma giren farklı tasarımcılara döndüm yüzümü..
    ilk fotoğraftaki soldaki elbise, stella mccartney'in winter 2011 sezonunda meşhur olan, neredeyse her ödül töreninde en az bir kişinin giydiği puanlı elbiseye fazla yaklaşmış..
    (http://www.stellamccartney.com/default/shop-products/collections/looks/winter2011#!{"scrollableid":"coll_w11rtw_45"})
    elbisenin tek yanında ve boğaz kısmında olan transparan puanlı detay yerine dantel geçmiş ve puanlı kumaş da elbisede kullanmış.. yerler değiştirilerek fazlaca esinlenilmiş bence..kimse kızmasın sadece kişisel bir bakış açısı..
    fazlasıyla yanılıyor da olabilirim, ama kafamda parçalar böyle birleşiverdi..

    YanıtlaSil