DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

13.02.2011

Tahmin edilemeyen, yeni fikirli koleksiyonlar bekliyoruz...

IFW'in en sevdiğim ve heyecanla beklediğim saatleri yeni ve genç tasarımcıların bir arada olduğu karma defileler. Karma defilelerin bana göre özel yanı ise daha çok yeni fikirlerin olabilme olasılığı!
İlk günün karmasında Niyazi Erdoğan bize Türk tasarımcılarından da yeni fikirler çıkabileceğine dair heyecan ve geleceğe dair umut vermişti.
İkinci günün Karma defilesinde yine yeni fikirler görmek üzere yerlerimizi aldık, fotoğraf makineleri, kameralar hazırlandı. Türk basını, Moda yazarları, bloggerlar ve organizasyonda yer alan yabancı basın beklemeye başladık.
 Peki onca hazırlık, masraf, emek, mesai sonucu bekleneni karşıladı mı? Gerçekten iyi yorumlarla motive etmek ne kadar isterdim. Günlerdir elim varmıyor yazmaya, hatta yazmak ve yazmamak arası ikilemde kalıyorum. 
Ancak sektörün gelişebilmesi, gelecek koleksiyonlara ve tasarımcılara gerçek katkı amaçlı zor da olsa gerçeği söylemeli.

2. gün karması cidden hayal kırıklığıydı. Bu kadarını gerçekten beklemiyorduk. Aslı Güler'in sıradan çizgisi, ardından Jale Hürdoğan'ın defile sonunda çıkan Gizia'dan alınmış izlenimi veren modelleriyle hedeflerini anlayamadık. 
Aslı ve Jale'den gelecek sezon tahmin edilmeyen, yeni fikirli koleksiyonlar bekliyoruz...

 Defileleri izleyenler arasında Sabah Gazetesi Moda yazarı Yaprak Aras Şahinbaş'da vardı. Hemen her defileyi dikkatle izleyen Yaprak gerçektende sözünü sakınmasada yapıcı eleştirileriyle sektörün en büyük destekçilerinden. 
İlk gün giydiği Yaz 2011'e ait Zeynep Tosun tasarımı nefis sarı elbisesini kalabalıktan fotoğraflamaya fırsat bulamamıştım ancak bu üzerindeki new Vintage elbiseyi kaçırmadım:)
Defilelerin yakın takipçilerinden Blogger arkadaşımız Can Direkli ve moda editörü Alexander Kokoskeria'nın aksesuarlarını, rahatlıklarını, farklı ancak kasmamış kombinasyonlarını sevdim.

2 yorum:

  1. kesinlikle KA-TI-LI-YO-RUUM!

    YanıtlaSil
  2. Cin Ali'yi duyunca farklı şeyler göreceğimizi düşünerek gerçekten çok heyecanlanmıştım ama hayal kırıklığına uğradım.Cin Ali olmuş olmamış pek birşey ifade etmedi bana.Konsept heyecanlıydı ama kıyafetlerde aynı heyecan devam etmedi sanki.

    YanıtlaSil