DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

12.10.2010

Elle Fashion Week...

 İspanyol asıllı ayakkabı tasarımcısı Gil Carvalho'nun koleksiyonundan...
 London College of Fashion mezunu sempatik tasarımcı Gil Carvalho ile ile backstage'de tanıştım. Ayakkabı koleksiyonunu 17 yaşındaki Elliot Joseph'in asimetrik vücut şekilleri yaklaşımıyla hazırlanmış koleksiyonu ile birlikte sundu. Elliot hiç moda tasarımı eğitimi almamış çok yetenekli bir genç. 
 Forum İstanbul'da yapılan 5 günlük fashion week'in en eğlenceli kısmı Elle Dergisi sponsorluğunda Gil ve Elliot'un şovuydu...



Elliot, Gil'in keşfi sanırım. Backstage'de hazırlıklar sürerken Gil'in sakinliğine karşılık Elliot'ın  17 yaş heyecanı ve enerjisi ile koşuşturması tatlıydı:)
Elliot Joseph'in deforme vücutlu simsiyah koleksiyonda kocaman çiviler en belirgin detaylardı...

 Yerde çivili kaskı görünce denemeden yapamadım tabii:) Malum çivi severiz:) İki sene önce çivilemediğimiz ceket ve ayakkabı neredeyse kalmamıştı:)
Bakmayın askıda böyle göründüğüne ağır çivili parçalar giyilince anlam kazanıyor...
Koleksiyonu taşımakta mankenin önemi çok büyük. Bu koleksiyonu ne yazık ki bu modeller taşıyamamış...



Model seçiminden dolayı olması gereken etkiyi veremeyen koleksiyona buradan bir göz atmanızı tavsiye ederim. Anlatılmak istenen tamamen farklı aslında... Tabii demek istemiyorum ki anokreksik modeller sunmalı ama önemli olan ifade...
Seda Yılmaz ve Elle Yayın Direktörü Işın Görmüş...
Işın'ın her zamanki sıcak ev sahipliği ve Seda'nın enerjisi ile harika bir akşam geçirdik:)
 Elle Dergisi ve H&M ev sahipliğinde Earth Cafe'de düzenlenen açılış partisine girilen alanda hepimizin merakla beklediği H&M'den örnekler sergileniyordu. Bu arada modifiye edebileceğim parçaları saptadım hemen:)

8 yorum:

  1. Ayakkabı tasarımcısının defilesini ben de izledim, ilk olarak çıkan krem renkli ve maskeli modelden sonra dedim ki işte ayakkabıya dikkat çekmenin bir güzel yolu, sonradan devamı elbette diğer tasarımcının koleksiyonuyla geldiğinde daha renkli oldu... Ayakkabı başka bir şey, mesela sizin yeşil ayakkabı gibi, kadını kadın yapan tasarımları seviyorum ben, bu ayakkabılar da yüksek topuk tasarımlarıyla gayet hoştu...

    YanıtlaSil
  2. Ama bu 2D elbiseleri giyip giyip geziniyorsunuz ben çok kıskanmaya başlıyorum :)))

    YanıtlaSil
  3. ben son gün gittiğim FFW'e hiçbirşey kalmamıştı. İlk gün çok verimli geçmiş. H&M'in parçalarını görebilmişsin harika :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Henri Bendel yeni bir parfum çıkarmış, ismi : traversee du Bosphore
    http://www.fragrantica.com/news/Traversee-du-Bosphore-by-L-Artisan-Parfumeur-2010--1728.html buradan bilgilere ulaşabilirsiniz, bence bu Türkiye'nin tanıtımına bedava bir katkı ama hiçbir gazetede haber olarak yeralmadı sanırım, belki siz basının ilgisini çekebilirsiniz konuya, bu arada benim bu konuyla ticari veya başka hiç bir açıdan alakam yok, sadece parfum seven biriyim...

    YanıtlaSil
  5. Ayakkabı tasarımları güzelmiş aslında ama defilenin stylinginde pek iş yok, saç ve makyajlar ve sunum çok kötü. Biraz aceleye gelmiş anlaşılan.
    Bu arada Traversée du Bosphore parfümünü L'Artisan Parfumeur çıkardı, Bertrand Duchaufour'un imza attığı bir koku.

    YanıtlaSil
  6. hep aynı kıyafeti giyiyosunuz uzun bi dönem. kokmuyomu aoıdjaslfjslajsaf

    YanıtlaSil
  7. Sihem maskeli modeli ben de çok sevdim. Gil ve Elliot gerçekten çok iyi bir ikili olmuşlar...

    Pelin'cim aslında 2D modellerimizi Yaz 2011 için düşünmüştük ama ben dayanamayıp sürekli sizlerle paylaşmak istiyorum:) İmalat tamamlanır tamamlanmaz sizlerin üzerinde bir an önce görebilmek için gelecek ay tamamlamayı planlıyorum:)

    Moda(e)rator sen de benim gibi sabırsızsın:) 4 Kasım'da açılıyor hepsini bir arada görebiliriz artık:)

    Adsız bilgi için teşekkürler:)

    Ülkü biz de parfüm konusunu sizden öğrenelim:)

    Adsız e insaf artık, resimdeki elbiseden bahsediyorsan sadece bir gün defile için giymiştim! Ne demek istediğini pek anlamış değilim?

    YanıtlaSil
  8. merhaba öncelikle gerçekten modifiye konusunda kızınızın ve sizin yaratıcılığınıza hayranım. bn de nacizane kendime göre kıyafetler üzerinde modifiyeler yaparak, her giydiğime kendi dokunuşumu kendi tarzımı yansıtmaya çalışıyorumm..

    Ayrıca çok merak ediyorum, cvp alabilirsem çok sevinirim. çoraplarınızın markasını öğrenebilir miyim? bayıldım gerçektn

    YanıtlaSil