DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

4.01.2010

BU KIZA DİKKAT!!!








Her dönem Moda endüstrisi bir elin parmaklarını geçmeyecek yaratıcılıkta mezunlar veriy
or. Farklı fikir, görüş ve düşünceleri hemen diğerlerinden ayırt edebilmek mümkün. Gemma'nın London College Of Fashion'ın moda tasarım bölümünden 2008'de mezun olduğunda ilk koleksiyonundan fotoğrafları ID'de gördüğümde onlardan biri olduğunu anladım. Gemma Slack aslında heykeltraş olmak için yola çıkmış, ancak yeteneği onu modaya çıkarmış.
Hayranlarından biri olduğum moda dehası Gareth Pugh'ın yanında 2 yıl çıraklık yapmış. Düşünün ki Gareth Pugh'ın döneminden onunla birlikte sadece Giles Deacon çıkmıştı. Üstelik onlar Moda endüstrisinin Harvard'ı olan Central Saint Martins mezunları. Gemma'nın yine aynı okulun uzantısı ancak girmesi daha kolay olan London College Of Fashion'dan mezun olduğu yıl dikkat çekmesi ayrı bir başarı öyküsü.
Gemma koleksiyonlarını tarihten referans alarak hazırlıyor.
İlk koleksiyonunda geçen sezon metal, deri ve aliminyumun birlikte kullanılmasıyla güçlü ve heykelsi silüetlerle, kimseye benzemeyen kendine özgü güçlü bir görüntü ile moda çevrelerinde tüm dikkatleri üzerine çekti.
İşlenmemiş deri ve alışılmamış dokular kulanarak hazırladığı son koleksiyonunu hayvanlardan ve Nosferatu'dan ilham alarak hazırlamış. Koleksiyon net çizgilerde olmasına rağmen güçlü, seksi ve çarpıcı bir silüeti vurguluyor. Yoğun siyah ve kontrast gölgeler kullanmış. Sigara dumanı deseninde baskılar, dar kesimde, karanlık ve gotik çizgilerdeki temalarla modanın yükselen ismi olarak görülüyor.
Haçlı seferlerindeki zırhları andıran metal giyilebilir aksesuarları deri elbiselerle kombinleyerek daha da çarpıcı bir görüntüyü vurgulamış. Adeta çağdaş bir zırhı andıran aksesuarlarıyla tulumlar ve sert çizgileri daha çok Samuray'ları anımsatıyor. Eğer nerede satıldığını bulabilirsem ki 'muhtemelen Londra Browns'da vardır' vücuda sımsıkı yapışan tulumunlarından ve zırh aksesuarlı deri elbiselerinden edinmek çok isterdim:))




2 yorum:

  1. London College of Fashionda basli basina cok iyi bir okul, aralarindaki tek fark CSM'in tamamen formu onemseyip teknik bilgiyi ogrencilerin kesfetmesini saglamasi; LCF'in ise teknik bilgileri vermesidir.

    YanıtlaSil
  2. O zaman benim oyum CSM'e gidiyooor:)
    Selin

    YanıtlaSil