DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

8.09.2011

Kişiselleştirme hakkında koskocaman bir postttttt...

Kişiselleştirme hareketi; kişisel katılım gerektiren, bir objeyi, giysiyi, akseaurı vs gibi ürünleri kendi bütünlüğü içinde tekrardan kişinin zevklerine ve kullanımına uygun bir hale getirebilme yeteneğidir. Kişiselleştirme sadece kılık kıyafet, elbise, çanta, aksesuar vs gibi de algılanmayabilir. Örneğin bir DJ’in coverladığı albümde müzik alanında kişiselleştirmeye girebilir.



Veya siyasi ve sosyal bir aktivizm de olabilir. 
Kişiselleştirme, mevcut sistemi ve süreçleri kullanmayı reddeden ,yaratıcı çaba ile alternatif yaklaşımları ve farklı bakış açılarını da beraberinde getirebilen alternatif sanata yaklaşabilen bir harekettir.
Kişselleştirme, modifiye etme, geri dönüşüm yıllardır içinde olduğumuz, çevremizde yaymaya çalıştığımız bir konu. İlk dönemler modifiye olarak adlandırırken çeşitli yerlere de çekilebilmesinden dolayı kişiselleştirme şeklinde adlandırmaya başladık ancak neticede neredeyse hepsi aynı kapıya çıkıyor diyebiliriz:)
 Yola nasıl çıkıyoruz, nereden başlıyoruz vs gibi konulara bolca yer vermeyi planlıyorum.
Geçtiğimiz ay aşağıda fotoğrafları yer alan Penti by Deniz Berdan ürünlerini kişiselleştirdik. 
Nasıl bir yol izledik...
Kişiselleştirmenin en önemli noktası ne yapacağına karar verme aşamasıdır.
 Ne yapacağını bildikten sonra gerisi işçilik, teferruat:)
Yaptığımız bu kişiselleştirme işleminde şifonlu modeller daha çok burlesque havasında olurken, metalli modellerde hafiften zırh etkisi oluştu...
Evin salonunda, televizyonun karşısında, sehpa üzerinde:)

Sezonun başından beri şahsen kullandığım Penti by Deniz Berdan koleksiyonunu bolca giydikten sonra farklılaştırıp kişiselleştirerek yeni bir fikir ve görüntü ile kişiselleştirme fikrini desteklemek istedik...
Mayolarda şifon ve keten olmak üzere iki tip farklı malzeme kullanmıştım. 
  
Ketenli modellerde çok hafif metaller kullanmak istedik. 
Dikmeden önce üzerine yerleştirip bir kaç alternatifli denemelerle fotoğraflayıp karşılaştırma yapmak en iyi sonucu verebiliyor.
Aslında biz sağdaki daha az metalli görüntüyü daha çok sevmiştik ancak son dakika kız kardeşimin doğumu başlamıştı bir karışıklık sonucu soldaki gibi oldu:)  
Şifonlu modeller 18. yy akımına uyabilecek burlesque havasında yapabilmeye müsaitlerdi. Dantel uçlarının böyle üçgen gelişlerini sevdik.
Geçen yıldan beri zaman zaman uyguladığımız bu akımı uygulamak için şerit danteller malzeme olarak yeterli oldu. 
Modelin kendisinde var olan volümleri arttırarak dantelin farklı dokusunun da avantajıyla kolaylıkla kişiselleştirme yapabildik...

Fotoğraflar Deniz Berdan








Yapmaya çalıştığımız şey ‘kendin yap’ fikrini geliştirip geniş kitlelere yönelik yaygınlaştırmak ve daha az alışveriş yaparak ihtiyaçlar doğrultusunda bilinçli tüketimi desteklemek. 

Beğendiğiniz ürünün defalarca giyebileceğiniz, kişiselleştirmeye uygun ve yeni fikirli tasarım, kalite, fiyat dengesinin mantıklı çerçevede olması satın alma kriterlerini oluşturmalı. 
Penti by Deniz Berdan ürünleri bu kriterlere uygun olarak hazırlandı. Biz yıllardır aldığımız hemen herşeyi kişiselleştiriyoruz. 

Bu konuda şirketlere, üreticilere danışmanlık yapabilecek seviyeye geldik. Doğru değişiklikler ürüne değer katar ve onu aynı zamanda eşsiz kılar. 
Kendin yap’ fikri alternatifli kullanım imkanı verebilen, yaratıcı çaba gerektiren, geri dönüşümü, kişiselleştirmeyi destekleyen, tüketim toplumunun panzehiri olabilecek, aynı zamanda alternatif sanatı yakından ilgilendiren bir konu...
Kendin Yap fikri sadece kılık kıyafet değil toplumun her kesiminde ve her alanında uygulayabileeğiniz kalıpların dışında, kendi yeteneklerinizin farkına varırken, yaptıklarınızdan da keyif alabileceğiniz, temel algılarınıza derin bir anlayış getirebilecek bir konu...
Burlesque havada kişiselleştirdiğimiz mayoları yine tipik burlesque pozlarıyla çektik...
 Kişiselleştirdiğimiz ürünler tamamlandıktan sonra şöyle bir bakıp 10 dakika içinde styling’ini yaptık. Moda editörlüğü geçmişim olması nedeniyle her modelin neye ihtiyaç duyduğunu bakıp görebilmem mümkün olabiliyor. 
Fotoğraflar toplam 1 saat içinde çekildi. Gayet tabiki daha farklı çok şey yapılabilirdi ancak burada amaç kişiselleştirme, geri dönüşüm ve modifiye konularında yapılabileceklere birer örnek verebilmekti. Türkiye’de çok sevdiğim ve işlerini ilgiyle takip ettiğim moda editörleri var. Fırsat olabilirse onlarla da ürünleri kişiselleştirerek markalar için ortak proje yapmak isterim. Buradan duyurulurrrrr:)
Fotoğraflar Cengiz Dikbaş

23 yorum:

  1. ellerinize sağlık bayıldım
    lütfen bir ara saçlarınızla ilgili de bir post hazırlayın hangi boyalar kullanılıyor
    bakım için neler yapılıyor vs
    teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  2. Hepsi birbirinden guzel,ama en cok yesil metalliyi sevdim..cok yakismis..:) ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. Bu post tan sonra eminim bir suru mankenlik teklifi gelecektir size fotograflar bir muhtesem ! Bikinilerde ayni sekilde oyle ve cok orjinaller.Tebrikler devamini dort gozle bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  4. MERHABA DENİZ HANIM,
    sizin sıkı bir takipcinizim.Sizi moda haftasında tv de gördüm.Ve inanın Saç renginize bayıldım kitlendim.bittim.Lütfen saç renginizin adını ve marka numarasını bana bildirirseniz beni çok mutlu edersiniz.
    sevgilerimle
    rabia deniz
    adresim: rabiaaydindeniz@hotmail.com

    YanıtlaSil
  5. harikasınız!bacaklarınız için kullandığınız bakım ürünleriyle ilgili post yapar mısınız lütfen?

    YanıtlaSil
  6. Deniz hanım,
    Biliyorsunuz size hayran ötesiyim.Post çok güzel olmuş onu söylemeye bile gerek yok.Saç renginiz hususunda diğer arkadaşlara katılıyorum.Muhteşem.Ama bu saçta kesinlikle baleyaj var. Tek renk boya değil bu saç.Gerektikçe dönem dönem baleyajlar atmış kuaförünüz ama dip boyanızın rengini keşke öğrenebilsek.Bu uyuz kuaförlerde hiçbir zaman o boyanın numarasını söylemez ya o da ayrı mesele:-( Sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. deniz hanım merhaba,
    bloğunuzla tesadüf eseri karşılaştım ve deyim yerindeyse tam bir müptelası oldum:))
    ben de yeni bir blog hazırlık aşamasındayım, vakitsizlikten henüz başlayamadım ama..
    minyon bir bayanım ve moda sektörünün minyonlara biraz haksızlık ettiğini düşünüyorum, herşey 1,70 ve üzeri bayanlar için, sanki herkes öyleymiş gibi..
    dolayısıyla bu kişiselleştirme işine sizin bakış açınızla değil de aldığım kıyafet ve ayakkabıları tadilat ederken biraz da değiştirerek başladım, bloğumda minyon bayanlar için kıyafet kombinasyonları aksesuar seçimleri ve tadilatla kıyafetler nasıl minyon bayanlara uygun hale getirilebilir, biraz bahsetmek istiyorum,
    bu arada sizin yaptığınız kişiselleştirmelere hayranım..
    ankarada yaşıyorum ve istanbul kadar moda ile iç içe olmayan hazır giyimin hakim olduğu, atölyeleribn olmadığı bir yer burası..
    ama bir gün ankaraya gelirseniz sizinle tanışmak isterim..

    YanıtlaSil
  8. bütün mayolarınıza bayıldım keşkeee istanbulda otursaydım da alsaydım :) inş ilerdeki yaz sezonlarında da mayo yaparsanız kesinlikle almak isterim :) yapın yapın nolur :) benimde kişiselleştiresim var :) bir de vücudunuzda hiç selülit yok ,sağlıklı beslenmekten filan mı lütfen bununla ilgili post yapın :)

    YanıtlaSil
  9. bende kullanmadığım çantalara modifiye yapıyorum ama kişiselleştirme tanımına bayıldım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Harika! Özellikle kişiselleştirmenin tanımı,açıklanması mükemmel olmuş. Kişiselleştirme benim de her fırsatta uygulamaya çalıştığım bir olay. Ellerinize sağlık :))

    http://kendincee.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. artık çok az post yapıyorsunuz :(

    YanıtlaSil
  12. Süper olmuş hepsi, harikasınız. Dün sizinle Citys Dougles' ta tanışmıştık. Kolyemi beğendiğiniz bloggerım ben, sizi bloguma misafir ettim bugün :)) Bakmak isterseniz, çok sevinirim.

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Deniz hanım,

    saçınız ile ilgili postu sabırsızlıkla bekliyoruz.
    bi hayranınız :)
    http://fashionra.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. Adsız ve Rabia Hn saç rengimi beğendiğinize sevindim, her ne kadar yaz aylarında bu rengi korumak zor olsada:) Beni kuaförüm Bebek yokuşunun dibinde Yıldırım Özdemir. Orada Şengül renk işin profu:)

    Leylo's beğendiğine sevindim:)

    Demet'cim çok teşekkür ederim beğendiğine sevindim ama modellikde kendi işlerimiz dışında pek işimiz olmaz o işlerle:)

    YanıtlaSil
  15. Petite Biz kadınlar çoğu zaman halimizden memnun olmayıp başka özelliklere özeniriz. 'Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür' hesabı:) Minyon olmak aslında oldukça avantajlı bir durum. İstediğini giyip, istediğin aksesuarı kullanabilirsin. Çok absurd birşey bile çok sempatik durur, üstelik hep olduğunda çok daha genç durmak işin en büyük karı:) Daha ne olsun:) Benim gibi deve boylular ince bir yapıda dahi olsa taşıdıkları biraz iddialı olunca hedef tahtası olup göze batar. Daha büyük dururlar, şahane bir ayakkabıyı çok yüksek topuklu olması nedeniyle giyemeyebilirler, genellikle ergenlikte göze batmamak küçülmek için kambur dururla ve bu da alışkanlık halinde gelecekteki beden duruşlarına yansır. Daha çoooook yazabilirim:)
    Blogunun konusu süper, tebrikler şimdiden.

    YanıtlaSil
  16. Papis'cim beğendiğine sevindim ben de bir ara tutturamıyordum saç rengimi ama şimdilik iyi hissediyorum:) Bebek'te Yıldırım'a gidiyorum. Oradan Şengül saç rengi konularında çok iyi. Gitmek istersen haber ver randevu ayarlarım:) Veya gidemezsen sorarım boya numaralarını ama birkaç rengin karışımı ve oranları bilmek gerekir sanırım.

    YanıtlaSil
  17. Hale'cim gelecek sezonda da mayo koleksiyonum olacak ve beğendiğine çok sevindim:)

    wilwarinb kişiselleştirme tanımı daha samimi geliyor kulağa:)

    Beğendiğine sevindim Kendinceeee:)

    Adsız biliyorum ama söz daha çok yapacağım. Neticede niyet önemli değil mi? :)

    YanıtlaSil
  18. Deniz Hn sizinle tanıştığıma çok sevindim:) Şimdi hemen bakıyorum blogunuza:)

    YanıtlaSil
  19. fashionra ne güzel saç yorumları alıyorum, çok sevindim doğrusu:) Bebek'te kuaför Yıldırım'dan bir post yapmanın zamanı gelmiş o zaman:)

    YanıtlaSil
  20. i loooove these bathing suits! They are so different and beautiful.

    Xo

    YanıtlaSil
  21. Deniz'cim (yaşça büyük ve ünlü olmana rağmen kendime yakın bulduğum için böyle seslendim :) ) enerjine, yaratıcılığına, bacaklarına :) , çocuklarına, evine ve daha bir sürü şeyine bayılıyorum, anne olmayı ama özellikle senin gibi bir süper anne olmayı çok istiyorum!! ohh içimi döktüm rahatladım :) öperim canım..irem

    YanıtlaSil
  22. Merhaba, ben Aymen
    Beg ve yaptığı işleri de çok merak ediyorum son zamanlarda pek yer vermiyorsunuz :))

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Deniz Hanım...

    Kalp ameliyatı olduğum için vücudumda dikiş izleri bulunmaktadır ve bu ameliyat izini kapatabileceğini düşündüğüm 2011 mayo ve bikini çeşitlerinizden bulabilme ihtimalim var mıdır ?.. Yardımcı olabilirseniz sevinirim... :)

    Ayrıca yeni modeller de çok hoş ve başarılı olmuş. Başarılarınızın devamını dilerim...

    YanıtlaSil