DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

16.09.2011

IFW için bir taş iki kuş hesabı...

Bir grup Türk moda tasarımcısının 2012 Yaz koleksiyonlarının sergilendiği  IFW'i geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda hem organizasyona destek olmak, hem de sizler için takip etmek adına izledim. Gönül isterki tıpkı bir London Fashion Week gibi öncesinde meraklanalım, yeni fikirlerden heyecan duyalım. Ancak ne yazık ki iş sadece destek olabilmek adına sanki iyilik yapar gibi orada olmaktan öteye geçemiyor.
Bu yıl geçen yıllara göre hem koleksiyon bütünlüklerinde hem de organizasyonda iyileşmeler ve gelişmeler vardı. Ancak bir moda haftası düzenleyebilecek kadar fikir var mıydı diye kendimize sorup özeleştiri yapabiliyor olmalıyız. 
En azından gelecek sezonlar için hatalarımızdan ders alıp daha iyiye gidebilmek mümkün. Bana göre hiç birşey için geç kalınmış değil ancak hatanın farkına varamamak durumu söz konusu olabiliyor!
İlk düzenlenen birkaç IFW organizasyonunda dünyadan önemli moda insanları ve eleştirmenler geldi ve durumumuzu görüp ne yazık ki  bir daha kapımızın önünden dahi geçmediler! 
Onların da ilk geliş sebepleri İstanbul'un Dünya çapında trend olmasıydı. Gelmişken bir taş, iki kuş hesabı IFW'e de gelindi. Neticede tarihi yarım adayı gezip gittiler. 
 Bu defa gelenler varsa bile bir çoğu hala İstanbul rüzgariyla gelmiş olabilir.
Bu kadar olumsuzluğa bir de moda haftamızın NYFW'den bir gün önce başlamış olması da ayrı bir olay!
Neyse daha fazla kafa şişirmek istemiyorum daha konuşacak çok konu var ama dertleşiyoruz:)
- özellikle önemli satın almacıların IFW'e davet edilmemesi gibi. Buna ayrı bir post yaparım çok önemli bir konu!-  
Bir sonraki postta IFW 2012 Yaz koleksiyonlarının postlarını girmeye başlıyorum. Bu arada resimsiz yazı olsun istemedim. 
Defile aralarında çektiklerimden...
 Galatasaray Hamamının hemen arka sokağındaki graffitiler değişmiş. 
Yaşasın Türkiye'deki graffiticiler gelişmeye başlamışşşş:)
Fotoğraflar Deniz Berdan
 Defile izlemek üzere Galatasaray Hamamındayız...
 

3 yorum:

  1. bizim otoparkta da var bi tane, tam fotoğraflık, süper bi fon olur!

    YanıtlaSil
  2. fashions night out postu hazırlıyıcakmısınız acaba ?

    YanıtlaSil
  3. sonunda yeni post yuphi :)beg'i de özledik,ondan da haberler verin bize. Bu arada elbisenizin üstünde ki domino taşları figürleri çok hoşuma gitti. ELBİSENİZE BAYILDIM.

    YanıtlaSil