DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

14.12.2010

CentralSaintMartinsManoloBlahnikWimbledonCollegeOfArt...

Central Saint Martins'in Lester Square'deki moda tasarım binasının vitrininde Manolo Blahnik...
Efsanevi İspanyol ayakkabı tasarımcısı Manolo'nun çoğunlukla modellerini olmasada kendine has çizimlerini seviyorum. 
 
Gelecek yıl Beg burada okuyacak derken bir manevra ile Wimbledon College of Art'ta kostüm tasarım ve performans okuduktan sonra CSM'de moda masterı yapmaya karar verdi. 
Bu arada Wimbledon'ın kostüm tasarım bölümü CSM'in moda tasarım bölümüne girmekten daha da zor bir mevzu ama böyle daha mutlu olacaksa napalım. 
Beg bu akşam iki hafta için İstanbul'a geliyor ama her günü dolu. Tıpkı geçen yıl CSM'e olduğu gibi Wimbledon'a girebilmek için sketchbook hazırlaması gerekiyor. 
Neticede mutlu olması önemli tabii ama bu arada deli gibi çalıştırması ile işin ucu bana da dokunuyor. Bu iki hafta atölyelerden ve researchlerden bol post çıkar:) Tabii umarım fotoğraf çekmeye de zamanımız kalır. Bu arada gelecek sezonun koleksiyonunu hazırlamak içinde sürekli atölyede olacağım. Aslında yakın zamanda yaşadığımız acı olayı en iyi kendini işe boğarak hafifletmeye çalışmak en iyisi sanırım. Bugün çenem düştü nedendir bilmiyorum ama sanırım DB Junk izleyenleri benim için aynı zamanda dert ortağı oldunuz:) Beni sabırla dinlediğiniz ve destekleyici güzel yorumlarınız için birkez daha teşekkür ederim:)
Fotoğraflar Deniz Berdan

18 yorum:

  1. Beg Central Martin'i bırakıyormu?eğitimini beğenmedi sanırım.tabiki kendi seçimi ve mutlu olucaksa en iyisi.Size Beg'le harika bir iki hafta diliyorum,bizi unutmayın ama :)

    Melek

    YanıtlaSil
  2. Anne-kız hayallerle dolu delirmelerinizi seviyorum fotografsız bırakma bizi sketchbook fotograflarını özellikle merakla bekliyorum iyi olmana sevindim:)

    YanıtlaSil
  3. Yok Melek'cim bırakmak değil aslında ama orada işler istediği gibi gitmedi ve umduğunu bulamadı diyelim. Üstelik başlangıçta gerçekten de moda Beg için fazla sığ bir alan. Kostüm tasarım ve performans okuduktan sonra yine Central Saint Martins'de moda tasarım masterı yapabilir. Bu şekilde çok daha dolu ve başarılı olabilir. Tabii eğitim süreci uzun süreceği içinde bir yandan da çalışması şart:) Yoksa aradığımız fiyakalı bir okul bitirip etiket yapmak değil:)

    YanıtlaSil
  4. Hala inanamıyorum ama daha iyiyim Ayşegül'cüm. İnsan hep daha fazlasını istiyor doğrusu, hep geride yapılacak işler kalıyor, hayatı ertelememeli gerçekten, zaman hızla akıp gidiyor işte.
    Dünyada seni karşılıksız seveni sonsuza kadar kaybetmiş olmak:((

    YanıtlaSil
  5. Kardeşimde Ege Üniversitesi radyo,sinema ve tv bölümünde istediğini bulamayıp İstanbul'da okumaya karar vermişti bikaç sene önce.Bizde onu destekledik tabiki.Şimdi Bilgi Üniversitesinde sanat yönetimi okuyor ve çok memnun.Hem sizin hem Beg'in en doğru kararı vereceğinize eminim,Beg o harika yeteneğiyle ve sizin güzel kalbiniz ve desteğinizle istediği her okula girer bence.

    Melek

    YanıtlaSil
  6. epey bir zamandır blogunuzu takip ediyorum, Beg'in ne yaptığını bilen, kararlı ve tutkulu bir genç olduğunu düşünüyorum. Bu özellikler yetenekle birleşince ortaya çok güzel bir kompozisyon çıkıyor. Bence doğru karar vermiştir. Ona bol şans diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Hay allah Beg'in okulu bırakmasına üzüldüm, keşke biraz daha sebat edebilseymiş.Tabii moda artık daha sade olana doğru evriliyor ve maalesef sade/yalın olanı yaratıcı kılmak çok zor. Beg de büyük olasılıkla yeterince yaratıcı olmadığı ve yaptığının kes-yapışitır'dan ibaret olduğu gerçeği ile sonunda yüzleşti demek ki..Yazık olmuş:( Tabii kostüm tasarımı hem yaratıcılık hem de entelektüel bilgi birikimi gerektiriyor ve korkarım Beg gene hayal kırıklığına uğrayacak. Neyseki sizin gibi bir annesi var,hep yanındasınız,en azından bu kadarına şükredebilir:)Değil mi?

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ,
    bende yıllar önce kısa bir süre central saintmartinse gittikten sonra fikir değistirerek london college of fashiona gitmistim .. CSM in büyük kapısından girdiğinizde büyüleniyorsunuz ve burda olmalıyım diyorsunuz ama bende nedendir bilmem başladığımda aradığım enerjiyi orda bulamadım london college dan yana kullandım seçimimi ve iyiki yapmısım diyorum simdi cunku orda geçen günler gerçekten çok keyifliydi . ama sakın yanlış anlasılmasın csm kotu oldugundan falan değil sadece bazen insan doğru zamanda doğru yerde olmalı sanıyorum enerjisi herzaman beklentilerini karşılayamıyor

    YanıtlaSil
  9. Melek'cim ben de gireceğine inanıyorum:)

    Ülkü çok teşekkürler, bu aşamada değişiklik yapabilmek mümkün tabii ve birbirine yakın konular. Ayrıca aradığını bulması çok güzel birşey:)

    Adsız yok bırakmadı bu yılı tamamlıyor ve foundation diplomasını alıyor ama devamında hedefine farklı bir yoldan gitmeyi planlıyor.
    Yalnız amma yaptın, bana iltifat etmişsin teşekkür ederim ama Beg'in yaratıcılığı ve yeteneği yanında bizim lafımız olmaz. Bu yaşına rağmen entellektüel bilgi birikimine şaşarsın.

    Kuvvetli çok haklısın CSM gerçekten çok iyi bir okul ama foundationda bunun için var aslında:) Bu arada tebrikler London College of Fashion çok iyi bir okul. Şimdi ne yapıyorsun? merak ettim:)

    YanıtlaSil
  10. Beg icin hayirlisi olur umarim.sende bizi birakma bol bol yazmaya devam et:)
    ikinizede sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Missy yok hiç merak etme bol bol post yolda:) Az önce Barbican Art Gallery'i yazdım sabah okursun. Çok güzel gerçekten:)

    YanıtlaSil
  12. Bir İnsanın başka bir İnsana destek çıkması ona güvenmesi sevgi vermesi ve daima arkasında durması ne kadar güzel birşey!
    Anne-Evlat ilişkiniz gerçekten örnek alınacak şekilde.

    Beg bu konuda gerçekten çok şanslı (Baya özledik onu daha sık görünsün artık DB Junk´da hele küçük Can? umarım iyidir?)

    YanıtlaSil
  13. Beg'in okul ve kariyeri ile ilgili planları Hürriyet'teki yazınızın yorum bölümünde tartışmıştık. Ben dememiş miydim Beg kendi yolunu bulacak, endişeye gerek yok diye. Çok sevindim kariyer planları için. Çok çalışması gerek ama onun bundan şikayetçi olduğunu sanmıyorum. Umarım tüm bu araştırma, proje hazırlama vs. arasında ailece de geçirebilecek zamanınız olur.

    YanıtlaSil
  14. Deniz hanım blogunuzu bazen başarılı bulsam da CSM hakkında verdiğiniz bilgilerin çoğunun yetersiz yada yanlış olması beni benden alıyor. Moda'yı halen geriden takip eden bir milletiz. Size yarım yamalak bilgileriyle birincil kaynak gözüyle bakan bir sürü insan var. Lütfen bilgi verirken biraz daha dikkatli olun. Örnek CSM'in Lester Square'deki moda tasarım binası.. Okulumun böyle bir binası yok, varsa da ben de sayenizde öğrenmiş oldum :)

    YanıtlaSil
  15. Cacanito çok teşekkürler:) Beg bu hafta burada ancak o kadar yoğun ki bir çekim yapamadık. Ama gitmeden önce çekerim bol bol:) Can çok özlemiş Beg'i geldiğinden beri ayrılmıyor yanından:)

    Özge'cim gerçekten de haklıymışsın:) Kendimi tutmaya çalışsamda zaman zaman endişelenmiyor değilim hani:)

    Amma yaptın adsız!!! Sen nerede okuyorsun bilemem ama CSM Fine Art ve Fashion BA binası tam olarak : 107-109 Charing Cross Road in Soho WC2'de bulunuyor. Leiciestersquare ve Tottenham Court Rd metrosu ile gidilir. Otobüsle ise 4, 19, 24, 29, 38, 176 numaralar ile gidilir.
    CSM'in Londra'da 4 binası var. Ayrıca senin Moda tasarım bölümünde olmana da imkan yok. Çünkü BA'de sadece İzmirli bir Türk var o da Erkek bölümünde ve binası belli! Böyle desteksiz sallayıp beni sözde küçük düşürmeye çalışma çabasındaysan bari biraz araştır derim. Komik oluyor bu argümanlar. Üstrelik Beg CSM'de okurken.
    Ayrıca komplekse gerçekten hiç gerek yok. Bizim için kim veya hangi okulu bitirdiğin değil yaptığın işler ve başarılar önemlidir.

    YanıtlaSil
  16. adsizcim deniz hanim 'lester' binasi derken charing cross binasini kastediyor

    YanıtlaSil
  17. ee begum saint martinse hic girememisti nerenizden atiyosunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yani???? Ayıp ediyorsunuz ve korkarım kompleks yapmışsınız. Geçen yıl foundationı bitirdi. Bu sene de LCF'e girdi. Çok merak ediyorsanız mail adresinizi bırakın belgeyi mailleyelim.

      Sil