Nefis bir hava, her butikte kokteyller, ikramlar, gülen yüzler, müzik, mini hediyelerle arkadaşlarımla geldiğim FNO’ın keyfini çıkardık:)
Nişantaşı, İstinyepark ve Bağdat Caddesi ile İstanbul’un üç bir yanındaki FNO etkinleri beklediğimden çok daha kalabalıktı. Aslında halkın moda alışveriş aktivitesiyle buluşması olan FNO’a şaşırtıcı ve sevindirici ölçüde ilgi yoğundu...
Benim ilk durağım efsane ayakkabı tasarımcısı Guiseppe Zanotti ev sahipliğinde Zanotti butik oldu. Hala yapım aşamasında delik deşik sokaklara rağmen Zanotti mağazası için kurulmuş kırmızı halı ve platformdan geçerek mağazaya girdik. Biliyorum çok geleneksel ama çok kasıntı geliyor bana sevemiyorum şu kırmızı halı olayını. Guiseppe Zanotti gerçekten de İtalyanların sempatik sıcakkanlılığına sahip. Sohbet esnasında Guiseppe’nin hemen arkasında daha önce sezonun en güzel ayakkabıları listesinde DB Junk’a yazdığım platformlu leopar print ayakkabı beni hemen çarptı. O an sanki kan şekerim düştü:) İyi hissetmenin tek yolunun ona sahip olmaktan geçtiğini hissederek kendimi ‘Bu bootiesleri alsam benim için imzalar mısınız?’ derken buldum:)
Ayakkabı alındı tabanı ve kutusu ayakkabı grafiği ile birlikte Guissepe tarafından imzalandı. İçimiz rahat oradan ayrılıp Louis Vuitton’a girdik. Her zamanki dekoru ile karşılaşıp geceye özel bir ambians göremeyip birkaç dakika içinde LV’dan ayrıldık. Aslında Japonya’nın Andy Warhol’u Takashi Murakami ile çalışmalarında olduğu gibi birkaç gün için heykellerinden birini sergileyebilmelerini veya yurt dışında olduğu gibi en azından vitrinde farklı bir enstelasyon yapabilmelerini beklerdim doğrusu.
Ayşe Kucuroğlu ev sahipliğinde Cities alışveriş merkezindeki Banana Republic’e uğradık. Ayşenin nefis ikramları ve ev sahipliği ortama sıcaklık katsa da Banana Republic’in o gün için bile değişmeyen kurumsal müzikleri ambiansı etkilemişti doğrusu.
Geçen yıl ölen Efsane tasarımcı Alexander Mcqueen'ın baston şemsiyesi düşünülecekler listeme aldıklarımdan... Sevgili Batya Kebudi Blender'da aksesuar koleksiyonunu tanıtıyordu...
Blender'da dikkatimi çeken iki detay Linda Farrow gözlük ve Minox fotoğraf makinası...
Aslında FNO’a en büyük destek günlerdir yaptıkları duyurularıyla bloggerlardan geldi. Bilstore’da Fashion by Siu ve Styleboom takipçileri ile buluşurken Gap’te Koray Caner, Alışveriş Cini, Serapla Moda, Zet Fashion, Ayşegül in NY, Kanka nerdeyim ben, Modenise, Moda Sanattır, Moda tutkusu takipçileri ile buluşup bloglarında yaptıkları çekilişlerle kazananların hediyelerini verdiler.
Girişinde dj olması, Erdem, Erin Fetherson, Hussein Chalayan, Zac Posen gibi tasarımcıların V2K Designers’ın 10. yılı için tasarladıkları eşarpların ilk defa FNO’da satışa çıkması ve party ambiansı ile V2K designers Nişantaşı FNO aktivitelerinin en iyilerinden biriydi...
V2K designer’da Nicholas Kirkwood’un Rodarte için tasarladığı bende tatoo izlenimi veren kafesli booties’i ve yukarıda hayranı olduğum Beth ditto t-shirt düşünülecekler listeme yazıldı:)
Emel Kurhan’ın Djlik yaptığı, tasarımcısı olduğu Yazbukey ürünleriyle süslenmiş ve bana göre FNO’ın ruhuna uygun, beklentileri fazlasıyla karşılayan Midnightexpress’in ambiansı görülmeye değerdi.
Bende de iki rengi bulunan hediye paketi şeklinde Yazbukey çantaları tavandan bir salkım şeklinde asmaları, vitrinin o gün için özel olarak düzenlenmesi ortama son derece sıcak ve samimi bir hava katmıştı.
Neticede yeni fikir önemli, fark yaratabilmek için kocaman bütçeler gerekmiyor.
Seviyorum Emel'i :) Sağdaki Cupcake iğnede gözüm kaldı ve listeye alındı:)
Nişantaşını turladığımız ekip:)
Cupcakelere bayıldığımı bilen Metin Gürsoy’un bir gün önce fotoğrafını gönderdiği nefis Hermes’li Cupcakeleri görmek üzere Midnightexpress’den çıkıyorduk ki oradaki aktivitenin bittiğini öğrendik.
Aktivite saatleri birbirine yakın olduğu için sadece bir bölümünü izleyebildik.
Genel olarak Mağazalarda ev sahibi konumunda daha çok tasarımcı beklentim oldu. Çoğunlukla mağazaların FNO aktivitesini çok ciddiye almadıklarını düşünsemde halkın ilgisi gelecek yıl enstelasyonlu mağaza vitrinleri ve dünyaca ünlü tasarımcıların ev sahipliğinde aktivitelerle perakendeciyi bu konuda daha çok harekete geçirebilecektir.
FNO’da gelmiş geçmiş dünyadaki 5 moda kahramanımız Hüseyin Çağlayan, Erdem, Bora Aksu, efsane Rıfat Özbek ve Hakan Yıldırım’ı görmeyi isterdim doğrusu...
Dünyada tasarımcılar birer yıldız. Örneğin İngiltere’de bir Vivenne Westwood’un katılımı geceye farklı bir ambians katabiliyor. Tabii bizde de özellikle genç tasarımcılar kısıtlı bir ilgi ile çoğunlukla Bilstore ve Blender’da sevenleri ile buluştular ancak halkın büyük bölümü onları tanımadıkları için doğal olarak işin heyecanını çok fazla yaşayamadılar...
Yoğun trafik söylentilerine rağmen İstinye Park'ı da görebilmek için Eda ile sahilden giderek trafiği atlattık. İstinyepark’ı görünce FNO’ın büyük bölümünü Nişantaşında geçirdiğimiz için sevindik doğrusu. İstinyepark’da lüks mağazaların olduğu açık alanına girdiğimizde tuhaf bir ortamla karşılaştık. Gazino havasında, ortada sahne, Tarkan’dan şıkıdım çalıyor, masada oturanlar ekranı seyrediyor. Bence o kocaman sahne çok anlamsız kalmış, hiç olmamış ve kaçınılmaz olarak gazino havası yaratmış. Onun yerine tasarımcıların ve sanatçıların fikir verebilen enstelasyonları ve sokak sanatçıları olabilirdi.
Tabii şimdi bu gecede ne kadarlık bir satış yapıldığı merak konusu ancak FNO’da çok fazla alışveriş ruhu görmesemde bunu bir gece için değerlendirmenin yeterli olmadığını düşünüyorum. Eminim FNO’a gelip, görüp beğendiği bir parçayı o gün almasada birkaç gün içinde alabilecekler vardır. Beğenip üzerinde düşünüp tıpkı benim Blender’da gördügüm tamamı cam Linda Farrow çerçevesiz gözlükleri not ettiğim gibi:)
FNO etkinliğini Sabah Gazetesi Pazar ilavesi için de takip etmiştim göz atmak isterseniz buradan