DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

23.02.2010

Fantastik ve Futuristik...

Üç sezondur çok yakından severek takip ettiğim, hatta geçen yıl Vakko Designers sayesinde birkaç parçasına sahip olabildiğim Louise Goldin'in kış 2010 koleksiyonuna gerçekten de bayıldım:)
Keskin mimari formlarda futuristik elbiseler...
Teknolojik kumaşlar ile 3D efektli geometrik panel formlarını çok sevdim:)

Son yıllarda origami modanın parçası oldu...
Adeta uzay tanrıçaları gibi:)









14 yorum:

  1. evet denizcim.. tam senlik.. sana da çok yakışır ve süper taşırsın kesin..
    ama şu sıralar aklıma hep takılan bir şey var.. moda da güzel olan parçalar yada bizlerin öyle nitelendirdikleri neden hep fütürizm kokuyor.. gözümüz hep onu seçiyor.. ve genelde bütün tasarımcıların kolay çıkış yolu olarak tasarımlarının o yöne kayması.. boyut vererek kesin güzel olacak diye mi düşünüyorlar acaba.. gerçekten içlerinde içler acısı hiç bir şekille tarif edilemeyecek şeyler var.. nedersin? moda da yeni yaptırım fütürizm mi?

    YanıtlaSil
  2. hey! mark fast de artık önümüzdeki günlerde vakkorama'da olucakmış, sen vakko demişken.. louise goldin'in zımba patlaması topshop ayakkabılarını tek beğenen benim sanırım:P iddialı bir isim:)

    YanıtlaSil
  3. :)..dün aksam bu koleksiyonu (baska bir sayfa'da) gördügümde sen aklima geldin. Link'i sana gönderecektim, ama kendin'de bulsmussun zaten.

    bence sac ve makyaj Wang'in son defilesini animsatiyor. ama Louise Goldin parcalari bence daha basarili.

    YanıtlaSil
  4. Didem'cim neredeyse dört yıldır gözüm hep futuristik ve 3D koleksiyonlardaydı. Hatta konuyu geriden takip eden gruplar arasında uzaylıya çıkmıştı adım ama şimdi her yerde:) Onların artık gözü alışır ama ben sıkılmaya başladım:) Futuristik tasarımlar bir süre daha devam etsede 3D yerini iki boyutluya bırakmaya başladı bile...

    Seda : Mark Fast'in ilk iki koleksiyonunu örgüden yaptığı adeta zırh görüntüsünü çok sevdim ama 3. koleksiyonu ile kendini tekrarlamış sanki. Kış 2010'u merakla bekliyorum:) Bugünlerde görürüz sanırım:)
    Ben de bayıldım Louise Goldin'in Topshop için tasarladığı ayakkabıya:) Hatta geçen ay Nişantaşı Topshop'a sipariş vermiştim geldiğinde ayıracaklar:)

    cucu : Show'unu hemen gördüm ama fotoğrafları bulmak zor oluyor:( Ben de kimseden yardım almama konusunda inatçıyım galiba kendim halletmeye çalıştığım için zaman alabiliyor:) İkisin de de 3D hareketler var ancak Louise Goldin daha futuristik, adeta panellerle konstrüksiyon yapılmış gibi:)

    YanıtlaSil
  5. 1 ve 2'ye aşık oldum, lacivertleri de çok sevdim. ama biraz daha renkli olabilirmiş sanki. en yakın zamanda üstünde görmek istiyoruzz sayın Berdan (:

    YanıtlaSil
  6. Vio : 1 ve 2 yi ben de çok sevdim:) Ne yazık ki 2008 sonundaki krizden sonra yüksek rakamlarından dolayı Vakko'da haklı olarak getirmemeye başladı. Açıkçası bulabilirsem ben de bir parçasını alabilirim. Türkiye'de ne yazık ki tasarım ve tasarımcıya pek değer verilmediği için belli markaların dışındakilerin iş yapması pek kolay değil:( Kaldı ki saçma sapan şeylere sadece markası belli olduğu için harcanan paralarla aslında sanat eseri kıvamında neler alınabilir değil mi?

    YanıtlaSil
  7. Muhteşemler ve sana çok yakışırlar Deniz :)

    YanıtlaSil
  8. Bilun'cum çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  9. hey! belki ben de alırımm:)) çok sevgiler!

    YanıtlaSil
  10. belli bölgelerde moda kavramı "pahalı olan" ve "herkesin giydigi"nden dışarı çıkmadıgı için deger verilmemesi normal degil mi (:
    modayı sanat olarak gören sayısı çok az, bu yüzden sanat eseri kavramını anlamaları da mümkün degil (: tam da bu sebepten "pahalı olan ve herkesin giydigi" kıyafetleri alıyorlar, bu da hem tasarımcıyı hem magazayı sıkıntıya sokuyor. tabi ki sanat eserinden anlayanları da.. yanlış mı düşünüyorum (:

    YanıtlaSil
  11. Seda : Ortaklaşa mı alsak:)

    Vio : Onlarda hep aynı mevzu kim daha uzağa.......... :))

    YanıtlaSil
  12. mantıklı olurdu ama sende o uzuuun boy varken benim gibi 36 numara ayakkabı giyeceğini sanmıyorumm:)) btw, izmir'de bi topshop bile yok biliyo musunuz ey yorumcanlar!

    YanıtlaSil
  13. Seda'cım biraz zor olabilir benim ayaklar 39.5 :)
    İzmir gibi bir şehirde olmamasını aklım almıyor:( İzmir'in potansiyeli çok yüksek bana göre firmaların kaybı...

    YanıtlaSil
  14. sorma! burberry, hatta agatha bile mağazasını kapattı. o kadar güzelizdir:)) bakımlıyızdır:)) ekonomi ünv. moda tasarım bölümümüz ün yapmıştır hatta. ama işte, ilginç.

    YanıtlaSil