DB JUNK'ta kullanılan fotoğraflar ve içerik izinsiz yayınlanamaz...

31.08.2010

Londra Moda haftasına yakışır bir isim Zeynep Tosun…

IFW’te Zeynep Tosun’un ışığını görmemek mümkün değil...  

Yapı bozucu kesikler, vintage görünümlü elbiseler koleksiyonun en beğendiğim detayları oldular...
Etnik kültürümüzü yansıtan bir havası olduğunu düşündüğüm koleksiyonu rahatlıkla dünya platformundaki tasarımcılarla yarışacak nitelikte…
 
Mükemmel bir dialog, mücadele ve eşsiz moda zekası ile ikinci testi de başarıyla geçti. Neden mi? Çünkü IFW’te ancak 2 karma defile sonrası tasarımcılar kendi defilelerini yapabiliyorlar ve nihayet gelecek moda haftasında mono defilesini görebileceğiz.
Zeynep Tosun'un her an Hakan Yıldırım’ın arkasından Londra Moda Haftasına gidebileceğini de düşünüyorum...



30.08.2010

Junk'ın ilk kartı:)

İstanbul Fashion Week'te Günseli Türkay Defilesi'ndeki aksesuarlardan sonra kart soranlara kağıt parçalarına yazmaktan bıkıp 2. gün sabahı uluscopy'de bir takım kart bastırdım:) Elle yaptığım logomuz çok da fena olmadı sanırım ama, siz ne dersiniz?
İsim soyad kullanmayı sevmediğimiz için bundan böyle üretmeyi düşündüğümüz herşey için Junk'ı kullanmaya karar verdik:) Hadi bakalım:)

Özgür Masur'la Backstage'de...

Bakmayın defile öncesi Özgür'ün böyle sakin göründüğüne, sınava girecek çocuklar gibi heyecandan zangır zangır titriyordu:) 
 styleboom'u backstage'de iş başında yakalım:)
deniz berdan

Çırağan Sarayında Garden Party...

Çırağan Sarayında Garden Party verilse eminim çoğu Türk kadınının ağır başlı kız havasında güçlü couture işçiliği, pastel ağırlıklı renkleri ile ilk tercihi Özgür Masur olacaktır...












Tüllerin uçuştuğu belli ki ağır bir işçilikle hazırlanmış Özgür Masur’un ten dökümü ismini verdiği koleksiyonunda dikkat çeken detay ise ultra kadınsı, tülün katmanları ile yapılmış dijital baskılı elbiseleriydi…


                                                   Fotoğraflar : Deniz Berdan

29.08.2010

Türkiye'nin gelmiş geçmiş en önemli 5 moda kahramanından biri...

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli beş ( Rıfat Özbek, Hüseyin Çağlayan, Erdem Moralıoğlu, Bora Aksu, Hakan Yıldırım ) moda kahramanından biri olan Bora Aksu Londra Moda haftasına heyecan getirmeye devam ederken sanırım IFW için hazırladığı koleksiyonuna çok zaman ayıramamış. Haksız mı? Hiç değil! Onca yarışın içinde 3 hafta sonra Londra Moda haftasına hazırlanırken IFW için İstanbul’un günün çeşitli saatlerinde şekil değiştirdiği ışığından ilham alarak hazırladığı özel koleksiyonunu rüya gibi bir kalitede çıkarabilmesi büyük fedakarlık gerektiriyor.
Robotik referanslarla hazırlanmış Futuristik taytlarla, eğrilmiş, bükülmüş hissi veren tasarımlardaki romantizm uyum içinde...
Genellikle koleksiyonlarında vintage parçalar kullanmayı seven Bora Aksu’nun IFW için hazırladığı koleksiyon bana alıştığımız çizgisinin abartılmış hali gibi geldi. 

Her sezon heyecanla ve merakla beklediğimiz bol yeni fikirli asıl koleksiyonunu 3 hafta sonra Londra Moda Haftasında görebileceğiz sanırım. 



En çok bu elbiseyi sevdim:)






Fotoğraflar : Deniz Berdan

Renk patlamaları, mizah duygusu, eğlenceli tasarımlar, dijital desenler...


Renk patlamaları, mizah duygusu, eğlenceli tasarımlar, platformlar, dijital desenler birlikteliği, benimde aksesuarlarımın kullanıldığı ve styling’ini yaptığım Günseli Türkay şovunu tanımlıyor...

 İlk koleksiyonundan beri ressamlarla iş birliği yapan Günseli bu defa birbirini hiç görmeden 5 yıldır birlikte dijital resimler yapan Londra’da yaşayan Bora Akıncıtürk ve Şili’li ressam Lavina Yelb resimleri ile tablo gibi giydirmeye devam ediyor.
Fermuarlı elbisede gözüm var:)



Günseli’nin futuristik çizgisi ile benim 76 kuşağı İngiltere’si Vivienne Westwood’lar, Siouxsie Sioux dönemleri punk çizgimle buluşunca -ki günümüz punkını ben de pek sevmiyorum- renk patlamaları ile mizah duygusu taşıyan cyber punk bir koleksiyon oldu...


Aksesuarları ilk defa DB JUNK’ta yaptığımız 2D tasarımlar ve ailemle çok severek izlediğimiz aaahh Real Monsters çizgi karaterlerinden esinlenerek plastik hissi veren görüntüsünü sevmem nedeniyle pleksi kullanarak eklemli bir yapıda hazırladım.



   Giyilebilir aksesuar elbisem:) 
Bunu beğendiyseniz devamında süprizlerim olabilir:)
Elbisenin arkasını daha da çok seviyorum:)
Bu aksesuarlar benim çocuklarım gibi hangisini daha çok sevdiğime karar veremiyorum:)




Ponpon'un boyadığı bu elbise benim olsun:) 
Bu ikisini çok seviyorum:)

   Dijital resimlerin arkadaki görüntülerine bayıldım:) 



Günseli'deki tatlı heyecan ve mutluluk :)